«Valge lesk» sünnitas Lõuna-Aafrika erahaiglas lapse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samantha Lewthwaite
Samantha Lewthwaite Foto: SCANPIX

Briti päritolu moslem Samantha Lewthwite, kes on tagaotsitav ning keda kahtlustatakse seotuses Keenias Nairobi ostukeskuses selle aasta septembris aset leidnud terrorirünnakuga, tõi Lõuna-Aafrika Vabariigi erahaiglas lapse ilmale.

Haigla meditsiinipersonal tegi kuulsast naisest fotod ja need jõudsid internetti, edastab Daily Mail.

29-aastane Lewthwaite, kelle meedia ristis «valgeks leseks», oli varem abielus Londoni metroos 2007. aasta juulis pommiplahvatuse korraldanud Germain Lindsayga. Lindsay hukkus selles plahvatuses.

Naise praeguseks partneriks peetakse Briti islamisti Habib Saleh Ghani.

Lewthwaite`il on üheksa-aastane poeg Abdullah ja kaheksane tütar Ruqayyah. Nüüd lisandus veel üks tütar Surajah. Need lapsed on tal Lindsayga.

Varasemast on Lewthwaite`il ja Ghanil ka viieaastane poeg Abdur-Rahman.

Nii Lewthwaite`i kui Ghani seostatakse äärmusislamistliku grupeeringuga Al-Shabaab, mis teatas, et on Nairobi ostukeskuse rünnaku taga. Al-Shabaabil on seos ka terroriorganisatsiooni Al-Qaedaga.

Briti luureasjatundjate sõnul võib Lewthwaite`i uue lapse isaks olla hoopis Keenia endine mereväeohvitser Abdi Wahid, kes nüüd kuulub Al-Shabaabi ridadesse.

Suurbritanniast Buckinghamshire`ist Aylesburyst pärit naine on võimude eest põgenenud alates 2011. aasta detsembrist, kuna teda kahtlustati Keenia kuurortlinnas Mombasas plaanitud pommiplahvatusega.

Nelja lapse ema kohta on välja antud ülemaailmne tagaotsimiskuulutus.

Briti politsei sai enda valdusess «valge lese» sülearvuti, millest paljastus nii mõndagi ta tegevuse kohta. Ta oli internetis uurinud õpetusi pommivalmistamise kohta ning kirjutanud Al-Qaeda endisele juhile Osama bin Ladenile armastusluuletuse.

Naine kasutab varjunime Natalie Faye Webb.

Luureandmetel kolis Lewthwaite 2007. aastal Keeniasse ning 2008. aastal Lõuna-Aafrika Vabariiki. Ta liitus Aafrikas elades Al-Shabaabiga, saades selle mitteametlikuks juhiks.

2011. aastal hakkas ta end ka seal peitma, kuna sai aru, et politsei on ta jälil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles