Mudilased selgitavad parima laulja

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Lauluaias 2009" viieaastaste vanuserühmas võitnud Pille-Riin Viin.
"Lauluaias 2009" viieaastaste vanuserühmas võitnud Pille-Riin Viin. Foto: Erakogu

Laupäeval, 1. mail algusega kell 12 toimub Raeküla Vanakooli keskuses mudilaste laulukonkursi „Lauluaias 2010" tänavune finaalkontsert.


Raeküla Vanakooli keskuse arendusspetsialisti Piia Karro teatel on tänavuse konkursi tase nii kõrge, et žürii eesotsas muusiku ja muusikaõpetaja Kristjan Kaasikuga valis solistide konkursi 16 auhinnalisele kohale välja 23 mudilast ja kolmele ansamblite auhinnalisele kohale neli koosseisu.

„Tänavuse aasta uuenduseks ongi mudilasansamblite võistulaulmine," rääkis Karro. „Nii lauluõpetajate kui lapsevanemate poolt leidis uus idee heakskiidu, sest alati ei pruugi andekal laululapsel olla julgust üksi rahva ette astuda, aga teistega koos ja teineteist toetades on palju kergem. Ansamblite voor üllatas just mitme koosseisuga, kus olid esindatud vaid poisid."

Laupäevase kontserdi avab ja julgustab noori talente esinema Rääma kooli noormeeste ja neidude koosseis, keda juhendab Helvi Treiblut.

Seejärel asuvad võistlustulle kõik lõppkontserdile pääsenud ja žürii otsustamise ajal esinevad Pärnu Raeküla lasteaia mudilased folkloorse Kalevipoja-teemalise kavaga.

Karro teatel valmistasid korraldajad lõppkontserdil esinejate kohta spetsiaalse voldiku, mille saab kontserdilt kohapealt.

Pärnu linna ja maakonna mudilaste laulukonkurss „Lauluaias" sai Raeküla Vanakooli keskuses alguse 2008. aastal lauluõpetaja Margrit Kitse eestvedamisel. Tänavu toimub võistulaulmine kolmandat korda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles