Anne Veesaar hakkab naistevahelist armastust mängima

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anne Veesaar
Anne Veesaar Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Augustis etendub Palmse mõisas Win Wellsi näitemäng «Gertrude Stein saatjaga», mis räägib naistevahelisest armastusest.


Nimikangelase (Kersti Kreismann) armastajannat mängib Anne Veesaar, selgub ajakirjast Naised. «See on armastuse lugu, mida saavad tõeliselt mõista need, kes on kunagi tundnud kellagagi tõelist vaimset sidet,» rääkis Anne ja lisas, et selles kontekstis ei tohi kasutada sõna «lesbi», sest meie ühiskond on terminile halvustava kõla andnud.

«Aga lesbi mängimiseks ei pea ise lesbi olema. Kunagi ammu pidin mängima näljast inimest ja olin viis päeva söömata. Juhtus see, et nõrkesin ja ei saanud tööd teha,» meenutas näitleja.

Kui Annel endal on vaja erapooletut arvamust meeste teemal, pöördub ta ikka oma homosõbra poole, «sest igal naisel peab olema mõni homost sõber». Näiteks poodi riidejahile minnakse ikka koos homosõbraga. «Kardan tunduda naeruväärsena, kui endale midagi uut ostan. Just geimeestelt saab parimaid nõuandeid, sest neil on hämmastav stiilitunnetus,» seletas Anne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles