Breivikit kohtus kaitsnud advokaadi tütar suri haruldase haiguse tõttu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Geir Lippestad
Geir Lippestad Foto: SCANPIX

Norra massimõrvarit Anders Behring Breiviki advokaadiks olnud Geir Lippestad paljastas, et ta teismeline tütar suri haruldase lihashaiguse tõttu.

Lippestad oli kodus oma tütre Rebekka voodi juures, kui laps 13. juunil sel aastal suri, edastab The Local.

«Ta oli oma toas voodis. Ta magas ja ärkas üles ning vaatas siis mind. Siis tegi ta märgi, et ta tahab haiglasse. Samas ta teadis, et ta haigust ei saa enam ravida. Mäletan, et vastasin talle käemärkidega, et me ei saa minna,» lausus advokaat nüüd meediale.

Mehe sõnul oli talle kõige raskemaks momendiks see, kui tütar küsis temalt, kas ta on voodi kõrval ka homme. Lippestad lubas olla kogu aeg.

«Siis näitas ta sõrmega üles, küsides kas ta on homme juba taevas. Mäletan, et ütlesin jah. Siis ta küsis, et kas ta saab seal minuga millalgi kokku. Ta küsis seda tegelikult alati, enne kui magama jäi,» lisas Lippestad.

Rebekka oli surres 17-aastane. Ta oli viimased kuus aastat oma elus hingamisaparaadi küljes, kuna ta kopsud ei töötanud.

«Tal oli kõik üsna hästi selle aasta märtsi-aprillini. Siis hakkasid tal neerud üles ütlema. Arstid ei saanud teda aidata. Mais teadsime, et teda võib olla veel vaid nädalateks,» lisas isa.

Lippestadi sõnul palvetas ta, et tema ja ta naine ning ülejäänud seitse last suudaksid Rebekka kaotusega toime tulla ja edasi elada.

Paremekstremistlike vaadetega Anders Behring Breivik tappis 22. juulil 2011 aastal Utøya saarel 69 ja Oslos 8 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles