Lastekaitse: mustlaslaagrist leitud blondi tüdrukut kasutati mitmel viisil ära

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreekast Farsala mustlaslaagrist leitud blond Maria
Kreekast Farsala mustlaslaagrist leitud blond Maria Foto: SCANPIX

Möödunud nädalal leidis Kreeka politsei Farsala mustlaslaagrist heleda naha ja blondide juustega väikese tüdruku.

Lastekaitseorganisatsioonide ja kadunud laste otsimisega tegelevate organisatsioonide sõnul kasutati nelja-aastast Mariat julmalt ära, pannes ta rahateenimise eesmärgil tantsima ja kerjama, edastab Daily Mail.

Mustlaste sõnul kandsid nad lapse eest hoolt ning teda ei kasutatud ära.

Kreeka politsei püüab lastekaitsjate abil lahendada müsteeriumi, kuidas sattus Maria mustlaslaagrisse. Politsei on saanud sadu vihjeid Maria kohta, mida kõiki uuritakse.

Mariat kasvatanud mustlased eitasid, et nad röövisid lapse. DNA-test näitas, et nemad ei ole tüdruku bioloogilised vanemad.

«Minu kliendid ei röövinud last, vaid adopteerisid ta. Nad ei saanud sellest võimudele teatada, sest siis oleks nad lapsest ilma jäänud,» sõnas paari advokaat Kostas Katsavos.

Politsei sõnul on mustlaspaar mitu korda muutnud oma juttu sellest, kuidas blond tüdruk nendeni jõudis. Esimese loo järgi on Maria ühe üksikemast bulgaarlanna laps, kelle eest ema ei suutnud enam hoolitseda. Teise jutu järgi leidsid nad ta Kreekas ühe ostukeskuse prügikastist imikuna.

Maria on hetkel Kreeka lastekaitseorganisatsiooni The Smile of the Child hoole all. Lastekaitsjate sõnul oli tüdruk pesemata ja räpane ning hirmunud.

«Ta oli väga must. Ta on ka kartlik. Tüdruk räägib mustlaskeelt, kuid saab aru ka kreeka keelest,» sõnas organisatsiooni juht Costas Yannopoulos.

Mustlased on avaldanud pärast lapse ära viimist internetis temast mitu videot.

Yannopoulose sõnul pandi laps tantsima, et tema abil raha kerjata.  

«Tüdrukut kasutati sõna otseses mõttes ära. Ta pandi tantsima nagu karu. Nad kerjasid sellisel viisil raha,» lausus lastekaitsja.

Videol olev naine Maria Dimitriou kinnitas, et tüdrukule meeldis tantsida.

Mustlased kutsusid meedia esindajad vaatama, millistes oludes Maria elas. Nende sõnul oli lapsel majas oma tuba.

Yannopolulose sõnul ei saa mustlasi uskuda. Politsei arreteeris paari, kes väitsid end olevat Maria ema ja isa. Paaril oli kokku 14 last, kellest vaid kolm olid nende bioloogilised lapsed.

Farsala politsei sõnul oli arreteeritud naisel kaks isikut tõendavat dokumenti, millel olid erinevad nimed.

Kreeka politsei jätkab Interpoli ja lastekaitseorganisatsioonidega koostöös Maria päritolu kindlaks tegemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles