«Üks päev» jälgis Mark Soosaare toimetusi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mark Soosaar
Mark Soosaar Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Seekordse Kanal 2 saate «Üks päev» kaamerad jälgisid Mark Soosaare tegusat päeva.

Filmimehe ja poliitiku päev algas hommikul vara Pärnus ning esimeseks ülesandeks oli koer nimega Koju välja jooksma lasta.

Pärast seda sõitis Soosaar Uue Kunsti Muuseumisse, askeldas seal veidi ning viis kohtusse aastaaruanded.

Siis tõstis ta bussi peale teleka ning startis Viljandi poole. Ta rääkis, et tal on Pärnus niipalju nähtamatuid seoseid, et ei plaani sealt niipea ära kolida.

Pooleteisetunnise sõidu järel hakkas Soosaar kibekiirelt näitust üles panema.

Endises Viljandi tütarlaste gümnaasiumi hoones asub Uue Kunsti Muuseumi filiaal ning sajanda sünnipäeva puhul avati seal Marki ema Lydia Nirk-Soosaare näitus «Mereäärne maa».

Kiire töö vahepeal leidis Soosaar aega vastata kohaliku ajakirjaniku kolmele küsimusele.

Hiljem kiitis ta Viljandi linnavalitsuse ametnikke, kes on kõik tohutu lahked ja naeratavad alati, kui lähed abi paluma. Linnavalitsuses sai ta välja printida näituseks vajalikud sildid.

Näitusehoonest paarisaja meetri kaugusel asub Soosaare ema sünnikodu ning seal avati mälestustahvel. Järgnes näituse avamine ning väike tordisöömine.

Soosaar rääkis, et päev oli väga väsitav. Tegemist ehk ei olnudki otseselt palju, aga sisemine pinge oli kogu aeg, et kas ikka õnnestub.

Siis sõitis ta Pärnusse tagasi ning lõpetas õhtu sealset näitust vaadates.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles