Pildid: Eesti piir käis korraks vastu Hiina müüri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nii see tõesti oli: eile õhtul puutusid hetkeks kokku tilluke Eesti ja hiiglaslik Hiina, aga Venemaa sai ikka käe vahele.


Alexander Kofkinile kuuluvas Meriton hotellis Tallinnas Toompuiesteel avati kolmapäeva õhtul piduliku banketiga Hiina toidu festival. Kui Li ZhenHua vennaliku Hiina Rahvavabariigi suursaatkonnast punast linti läbi lõikama asus, kutsus Meriton Hotels Group OÜ peadirektor Heinz M. Weisl talle appi mitte vähem vennaliku Vene Föderatsiooni suursaadiku Nikolai Nikolajevitš Uspenski.

Rahvaste sõpruse ja sooja teineteisemõistmise õhkkonnas avasid venelane ja hiinlane Meriton hotellis peetava toidufestivali. Banketil viibisid välissaatkondade esindajad ning Eesti avaliku elu tegelased, kes lasid hea maitsta Meritoni ning Hiina saatkonna kokkade valmistatud hõrgutistel.

Varasema informatsiooni kohaselt pidi oma sõbra Kofkini hotelli banketile saabuma ka staarlinnapea Edgar Savisaar, kuid paraku ei saanud ta osaleda. «Linnapea oli tõesti huvitatud Hiina toidufestivalil osalemisest, kuid kahjuks ei osutunud see võimalikuks, kuna ta oli seotud teiste asjadega ühel Keskerakonna poolt korraldatud kohtumisel. Selle eest käis linnapea täna hommikul imetlemas linnavalitsuse teenindussaalis avatud Hiina näitust,» ütles linnavalitsuse nõunik Liina Oja.

Toidu kõrvale pakuti ka kultuurilist meelelahutust. Klaveri saatel esinesid kaunid hõbehäälsed hiina neiud, kes esitasid oma sünnimaa muusikat. Banketil esinenud hiina muusikud õpivad Tallinna Muusikaakadeemias.

Külalised jäid kuuekäigulise einega ülimalt rahule. Nauditi järgmisi roogi:
Magus-vürtsikas supp
Kevadrullid mereandidega
Viie vürtsi part aplesinidega
Lõhe Mandžuuria stiilis
Veiseliha sojakastmega
Šokolaadi mousse trio

Kogu söömaaega kroonis hiiglaslik tiigrikujuline tort. Veinideks olid punane Gallo Zinfandel 2008 ja roosa Blossom Hill White Zinfandel 2007. Desserdi kõrvale pakuti Cream Real Tesoro šerrit.

Kallis lugeja, aga mida sina eile õhtul sõid?

Hiina toidu festival kestab Meriton hotellis 16. maini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles