Iraanis hakatakse päevitunud naisi arreteerima

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraanis hakatakse päevitunud naisi arreteerima
Iraanis hakatakse päevitunud naisi arreteerima Foto: SCANPIX

Iraani politseijuhi sõnul hakatakse päevitunud naisi arreteerima, kuna nahavärvi muutmine läheb islamiga vastuollu.

Alles hiljuti kuulutas Iraani usujuht Kazem Sedighi, et end liiga paljastavad ja abieluvälist seksi harrastavad naised tekitavad maavärinaid, kirjutab Huffington Post.

Teherani politseijuht Hossein Sajedinia lisas, et päevitunud nahaga naisi tuleb kohelda karmikäeliselt.

«Islami seadusi tuleb järgida ning igasugune naiste antisotsiaalne käitumine on karistamist väärt. Me ei saa reeglite eirajate suhtes tolerantsed olla,» selgitas politseijuht.

Iraanis kehtivate seaduste kohaselt peavad naised olema pealaest jalatallani kaetud. Kuid Iraani pealinnas Teheranis elavad naised eiravad seda ning ilmuvad avalikkusse läänemaistes rõivastes ning meigituna. Viimasel ajal on tänavapilti lisandunud ka kas solaariumist, kreemidest või päris päikesest saadud pruunika jumega naised.

«Eriti on selliseid naisi näha Teherani põhjaosas asuvates eeslinnades. Nad näevad välja nagu jalutavad mannekeenid ning see on lubamatu,» lausus Sajedinia.

Iraani ja veel mitme teise riigi naisõiguslaste sõnul on see neile järjekordseks tagasilöögiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles