Viljandis keerles «Laulukarussell»

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paljude tublide laululaste juhendajaks oli Hedi-Kai Pai.
Paljude tublide laululaste juhendajaks oli Hedi-Kai Pai. Foto: Elmo Riig / Sakala

Laupäevasel «Laulukarussellil» Viljandi kultuurimajas osales kolmes vanuserühmas 90 last, kes olid kokku tulnud tervelt Viljandimaalt.


Võistlejaid juhendas 33 muusikaõpetajat. Lauluvõistluse peakorraldaja oli Sirje Fedjuk.
Žürii, kuhu kuulusid Riine Pajusaar, Madis Arro ja Raimondo Laikre, andis igas vanuseklassis välja kuus auhinda ja eripreemia.

Lauluõpetaja Maarika Reimandi teatel tuli 3—7-aastaste hulgas esimeseks Rimo Bachmann ja teiseks Nora Viikmaa. Mõlemad õpivad laulu Viljandi huvikoolis, kus nende õpetaja on Ene Raju.

Järgmistele auhinnalistele kohtadele jõudsid Jete Liisa Kiik (laulustuudio Viva la Musica), Vanessa Teesalu (juhendaja Maarika Reimand), Karolin Roostik (Hedi-Kai Pai) ja Elinor Luik (Ene Raju).
Eripreemia pälvisid Aurora Salumäe lööva ja lühikese eakohase laulu eest ning Valli Pangi laululapsed.

8—10-aastastest võitis esikoha Kaisa-Mari Lehis ja teise koha Aatos Mattila, mõlemad õpivad Võhma gümaasiumis ja nende juhendaja on Maarika Reimand.

Järgmiste kohtade võitjad olid Katrina-Merily Reimand, Emma-Marta Berzin (juhendaja Hedi-Kai Pai), Saara-Katri Laan (Kristi Vastisson) ja Merilin Prantsus (Maarika Reimand).
Eripreemia vääriliseks hinnati Jarnis Leenurm Paalalinna gümnaasiumist (Ene Soolo).

11—13-aastaste grupis läks kaks esimest kohta Hedi-Kai Pai õpilastele Peeter Leetsile ja Stefan Airapetjanile. Järgnesid Deivi Tobreluts (Maarika Reimand), Kristjan Luik (Hedi-Kai Pai), Merilin Kahu (Ene Raju) ja Maarja Mõts (Syrle Eesik). Lava suurepärase valitsemise eest sai eripreemia Alice Lippa Tarvastu gümnaasiumist (Tiina Lillepuu).

Esimese ja teise koha võitjad esitavad septembris oma laule juba järgmises voorus Pärnus, kus on koos mitme maakonna paremad. Võistlus on seekord eriline: lapsed laulavad suurel kontserdil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles