Filmiprodutsent Juhan Saul Grossi lähenemiskeeld jäi jõusse

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Saul Gross vabanes vanglast
Juhan Saul Gross vabanes vanglast Foto: paparatso

Endisele elukaaslasele lähenemise keelu rikkumise tõttu vanglasse sattunud filmiprodutsendi Juhan Saul Grossi (45) süüdimõistmine jääb riigikohtu otsusel jõusse.

Harju Maakohus karistas tuntud Taska filmide produtsenti mullu novembris lähenemiskeelu rikkumise eest kaheksakuulise vangistusega, millest kaks kuud tuli tal kohe ka ära kanda. 

Ülejäänud karistusaega ei pööra kohus täitmisele, kui Gross ei soorita kaheaastase katseaja jooksul uut kuritegu. Mees võeti kohe pärast karistuse avaldamist kohtusaalis vahi alla.

Mis aga selleni viis?  Varasem kohtumäärus keelas Grossil läheneda naisele kuni äratundmiskauguseni ehk umbes saja meetri ulatuses. Samuti keelas kohus Grossil muul viisil eksnaisega suhtlemise ehk siis telefonikõned, sms-id ja elektroonilise kirjavahetuse kaudu kontakteerumise. 

Kohus hoiatas Grossi, et lähenemiskeelu rikkumine toob kaasa kriminaalvastutuse. Sellele vaatamata jälitas Gross lähenemiskeelu kehtimise ajal kannatanut nii tänaval kui ka autoga järel sõites, saatis talle pidevalt sms-sõnumeid ning e-kirju, sealhulgas nii käskiva-, mõnitava-, vulgaarse- ja ropu tekstiga vaheldumisi ka armastust avaldava tekstiga või siis lihtsalt kirjeldades oma igapäevaseid tegemisi.

Samuti süüdistas prokuratuur Grossi ka selles, et ta ähvardas mullu 11. märtsi õhtul Tallinnas asuva maja juures endise elukaaslase ema tervisekahjustuse tekitamisega. Mees ähvardas nimelt naise põlema panna, tekitades nii kannatanus reaalse hirmutunde ähvarduse täideviimise ees. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles