Seks võib mõnel juhul ohtlik olla?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: SCANPIX

Seksi peetakse tavaliselt naudingut pakkuvaks ja mõnusaks, kuid teadlaste sõnul võib seks ka ohtlik olla.

Šveitsi teadlasi huvitas, kui ohtlik on seks isikutele, kellele on tehtud puusaoperatsioon ning kellel on kunstpuusaluud, edastab news.com.au.

Uuring näitas, et neile ei sobi mitte igas asendis seksimine.

«Seksi tagajärjel võivad puusaproteesid paigast nihkuda ning valu tekitada. Samuti võib tekkida vajadus uue operatsiooni järele,» selgitasid uurijad.

Samas on teada juhtumeid tervete inimestega, kellel on lihtsalt väga liikuvad liigesed ja ka neil on seksi ajal liigesed paigast läinud.

Teadlased tegid katse kahe vabatahtlikuga, mehe ja naisega, kes laboris teadlaste silme ees seksisid, et uurijad näeksid, mis juhtub puusaluude ja liigestega seksimise ajal.

Seksijaid uuriti magnetresonantstomograafia abil ning neist tehti 3D-pildid. Nende abil analüüsiti puusaliigeste tööd ning  seda, kui ohtlik seks olla võib.

Samuti olid katsealuste nahal sensorid, millega mõõdeti nende kehas toimuvat, nagu südame töö ja hingamine.

Katsealustel paluti sooritada 12 seksipoosi, igaühte kolm korda.

Uuring näitas, et seks oli kunstpuusaga naistele ohtlikum kui kunstpuusaga meestele. Seda just selle tõttu, et seksi ajal pidi naine puusi palju erinevas suunas intensiivselt liigutama.

Mees seevastu tegi vähem puusaliigutusi ning sõna otseses mõttes nautis «sõitu».

Teadlased panid kokku ka kaardi seksipoosidest ning näitasid ära, millised sobivad puusaproteesidega inimestele ja millised mitte.

Puusaproteesiga isikutele ei sobi näiteks asend, kus mees ja naine on põlvili ning mees naise taga. Samuti ei sobi asendid, kus naine peab väga intensiivselt puusi liigutama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles