Järvamaa tsiklimehed sõidavad koos hooaega avama

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tsiklimehed Türi-Paide teel.
Tsiklimehed Türi-Paide teel. Foto: Kaspar Pokk

Laupäeval kell 12.30 hakkavad Türi kesklinna parklasse kogunema Kesk-Eesti tsiklimehed, kes tund aega hiljem sõidavad sealt üheskoos edasi Pärnusse, kus tuhande mootorratturi osavõtul kuulutatakse tsiklihooaeg avatuks ja linnale antakse pidulikult tiitel «Mootorratta pealinna 2010».

Üritusele sõitev paidelane Kaspar Pokk lausus, et mõte sõita koos Pärnusse tekkis tsiklimeestel ühises foorumis.
Pokk ütles, et tema on suhelnud Imavere, Türi ja Paide mootorratturitega ning selle põhjal julgeb öelda, et laupäeval koguneb Türile kümneid sõitjaid.

Pokk lisas, et tsiklihuvilised on oodatud masinaid uudistama.
Eesti mootorratturite kogunemine algab laupäeval kell 14 Pärnu kesklinnas Rüütli tänaval. Kell 15.30 kuulutab linnapea Toomas Kivimägi tsiklihooaja avatuks.

Mootorratturid lõpetavad päeva piduliku osa paraadiga marsruudil Rüütli tänav-Vee tänav-Pikk tänav-Riia maantee-Rannametsa tee-Merimetsa tänav-Mai tänav-Tammsaare puiestee-Supeluse tänav-Ranna puiestee.

Eesti mootorrattaklubide ühenduse president Aare Kõuts märkis portaalis 24tundi, et tsiklihooaja avamised ja lõpetamised on Pärnus olnud ka eelmistel aastatel, mistõttu sündis otsus teha seda tänavugi. «Pärnus on alati tsiklihuvilisi hästi vastu võetud ja on igati õigustatud, et linn ka mootorratta pealinna tiitli saab,» ütles ta.

Eelmisel aastal oli hooaja avamisel ligi tuhat mootorratast, kuid Kõuts julges ennustada, et tänavu on koguneb neid rohkem. «Kui päris pussnuge taevast ei tule, tuleb rattureid rohkem,» ütles ta. «Juba lätlasi tuleb kõvasti ja eestlasigi on rohkem kui eelmisel aastal.»
Kõutsi ütlust mööda soovivad ratturid üritusega teadvustada ka autojuhtidele, et kevad on käes ja mootorrattad on tänavatel.

Tsiklimehed lõpetavad kokkutuleku laupäeval klubis Sunset, mis avab uksed esialgu vaid üheks õhtuks. Kell 20 algaval üritusel mängib ansambel Terminaator, õhtujuht on Ahti Puudersell ja DJ-puldis näeb Heiko Merikani. (Jt)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles