“Positivus” festivalil esinevad Muse, Scissor Sisters ja Unkle

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muse Matthew Bellamy.
Muse Matthew Bellamy. Foto: Wikipedia.org

Sel nädalavahetusel Lätis Salacgrivas toimuva "Positivus" festivalil näeb teiste hulgas USA disko-, pop-, funk-bändi Scissor Sisters ja inglise alternatiivrokipunti Muse.


Festivali pressiesindaja Liina Karo teatel avaldas Scisor Sisters juuni lõpus oma kolmanda stuudioalbumi "Night Work", mille materjali saab suvel kuulata ka Eesti piiri lähedal asuval festivalil.

"Scissor Sisters pakub värvikat segu diskost, glam-rock'ist, funk- ja popmuusikast," rääkis Karo. "Bänd suundub aastapikkusele maailmaturneele ja üks nende suurepärastest live-kontsertidest toimub sel suvel "Positivus" festivalil."

Alternatiivrokki tegev Muse avaldas oma siiani viimase, viienda albumi, "The Resistance" eelmisel aastal. Tegu on esimese albumiga mille tootis bänd täiesti ise.

Kriitikutelt teenis bändi värske elektrooniline sound kiidusõnu. Parimana jõudis plaat USA plaadimüügitabelis kolmandale kohale.

Käesolev aasta möödub bändil tuuritamise tähe all.

Unkle esineb Positivus Festivali pealaval reedel, 16. juulil. Tema loomingut, milles segunevad rock, hip hop, tantsu- ja elektrooniline muusika, on raske mingi kindla žanri alla paigutada.
Unkle on teinud koostööd paljude tuntud artistidega nagu Thom Yorke (Radiohead), Mike D (Beastie Boys), Jason Newsted (Metallica), Badly Drawn Boy, Richard Ashcroft (The Verve), Ian Brown (The Stone Roses), Josh Homme (Queens of the Stone Age), Robert Del Naja (Massive Attack).

Karo teatel on tänavuse "Positivus" festivalil üks huvitavamaid artiste veel Hispaaniast pärit Giulia y Los Tellarini. Bändi muusika ühendab stiile üle kogu maailma: Vahemere soojust, Ladina-Ameerika tantsulisust, Mehhiko tragöödilisust ja džässilikku elegantsi. Filmisõpradele on Giulia y Los Tellarini muusika tuttav Woody Allen'i filmist "Vicky Cristina Barcelona".

Üllatusi võib oodata mõistatuslikult artistilt nimega Kira Kira, kes on tähtis figuur Islandi muusikamaastikul, kirjutades muusikat teatri- ja tantsuetenduste tarbeks ning olles loonud tohutult palju heli- ja filmiinstallatsioone Pekingist New Yorgini.

"Positivus Festival 2010" esinejate nimekirjast leiab mitu Baltimaade tippartisti. Nii on kohal Happyendless Leedust, kellele anti MTV EMA 2008. aasta auhinnatseremoonial parima Balti artisti auhind. Happyendlessi looming on segu elektroonilisest muusikast ja old-school-rock'ist.

Läti artistidest esinevad "Positivus" festivali kahel pealaval Goran Gora, Astro'n'out, Triana park ja Prince and Crosby.

Eestist on kindlasti kohal Svjata Vatra, Popidiot ja Ewert & The Two Dragons.

Festival toimub Lätis Salacgrivas 16.-17. juulil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles