Vanemuises esietendub “Maetud laps“

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mladen Kiselov.
Mladen Kiselov. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tartu Sadamateatris esietendub reedel, 30. aprillil kuulsa ameerika näitekirjaniku Sam Shepardi draama "Maetud laps", mille lavatsas burgaarlane Mladen Kiselov.


Vanemuise pressiesindaja Tambet Kaugema teatel on 1979. aastal Pulitzeri auhinnaga pärjatud draama sünge pilguheit Kesk-Ameerika perekonnafarmi ellu.

Esmalt näeb Shelly, kelle Vince toob oma sugulastega tutvuma, tavalist traditsioonilist ja armsat peremaja ning alles seejärel kohtub ta sealse hullumeelse perekonnaga.

Alkohoolikutest vanavanemate Dodge'i ja Haliga ja nende kahe pojaga - poolidioodist Tildeni ja ühejalgse Bradleyga. Keerulised suhterägastikud, kus segamini on kõik värvitoonid armastusest vihkamiseni, võimendavad igast majasopist vastuvaatavat aastaid hoitud hirmsat saladust.

"Maetud lapse" tõlkis Jaak Rähesoo, lavastaja on bulgaarlane Mladen Kiselov ja lavastuse kunstnik Airi Eras. Osades Aivar Tommingas, Külliki Saldre, Maarja Mitt, Margus Jaanovits, Martin Kõiv, Karol Kuntsel ja Raivo Adlas.

Bulgaarias sündinud Mladen Kiselov on rohkem kui 40 aastat töötanud lavastaja, näitleja, produtsendi ja teatripedagoogina Ida-Euroopa, Venemaa, USA ja Kanada teatrites. Venemaa teatriakadeemia GITISe kuulsa vene lavastaja Anatoli Efrose käe all lõpetanud Kiselov on toonud lavale ligi 150 lavastust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles