Improteater on publiku meelevallas

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Improteater.
Improteater. Foto: Erakogu

Eesti Improteater annab 29. ja 30. aprillil Saaremaal etendusi, esimesel päeval Kuressaare gümnaasiumis, teisel Kuressaare Linnateatris, kirjutas Meie Maa.


Improteatri juhi Rednar Annuse teatel oli teatri kokkukutsumise põhjuseks fakt, et Eestis ei olnud seni improvisatsiooniteatrit.

"Pärast magistriõpinguid Helsingis ja mujal maailmas teatrit näinuna tundus ebaõiglane kodupublik sellisest vahvast meelelahutusest ilma jätta. Seepärast saigi sügisel punt kokku kutsutud ja peale hakatud," selgitas Annus.

Improteater tegutseb projektiteatrina ja asub seal, kus publik neid näha tahab.

"Etendustele eelneva treeningtsükli korraldamiseks ei vaja impronäitlejad mingeid erilisi väliseid treeningtingimusi - batuuti või basseini," kinnitas Annus. "Õpitavad oskused on rohkem mentaalset laadi ja seega ei vaja me treeninguteks rohkem kui pisut suuremat toatemperatuuril harjutusruumi. Etenduse korraldamiseks seab publik omad nõudmised: publikul peaks olema hubane ja turvaline tunne ja näitlejat peab olema näha, st valguspark on siiski oluline."

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles