Autoreklaam pilab Nicolas Sarkozy kasvu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nicolas Sarkozy ja Carla Bruni-Sarkozy
Nicolas Sarkozy ja Carla Bruni-Sarkozy Foto: SCANPIX

Prantsusmaal tekitas skandaali autoreklaam, kus pilatakse selle riigi presidendi Nicolas Sarkozy lühikest kasvu.

Sarkozy pikkus on  162 sentimeetrit, kirjutab The Telegraph.

Autolaenutusfirma Sixt reklaamplakatitel soovitatakse klientidel üürida väike Citröen C3 ja selle juures on tekst «Ole nagu proua Bruni ja võta väike prantsuse mudel».

Presidendi ja ta abikaasa Carla Bruni-Sarkozy, kelle pikkus on 175 sentimeetrit, pikkuse vahe on juba pikka aega Prantsusmaal kõneaineks olnud.

43-aastane esileedi kannab avalikel üritustel tavaliselt ilma kontsata, väga madalaid kingi, et ta oma mehe kõrval liiga pikk ei paistaks. Presidendil seevastu on jalas kingad, mille on märgatav konts.

Prantslastele teeb nalja ka see, et presidendil on kõnesid pidades poodiumi taga jalaalus, et ta pikem paistaks. Seda alust tuntakse kui «Sarlozy astet».

Prantsusmaa esipaar andis kaks firmat kohtusse, kuna nendest tehtud fotosid, kus on pikkusevahe selgelt märgatav, kasutati reklaamides.

Firma Sixt juht Jean-Philippe Doyen sõnas, et reklaam peab olema humoorikas, eriti veel praegusel ajal, kus maailm on ikka veel majanduslanguse küüsis.

Prantsuse president on maailma üks lühemaid riigijuhte. Ta on vaid natuke pikem kui Põhja-Korea diktaator Kim Jong-il ja Venemaa president Dmitri Medvedev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles