Tudengid ajavad heade mõtete linna kihevile

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevadpäevadel oli kohal Tartu tudengite maskott Villem.
Kevadpäevadel oli kohal Tartu tudengite maskott Villem. Foto: Sille Annuk / Postimees

Kui Pärnu meelitab üliõpilased veebruaris suvepealinna kaheks ja pooleks päevaks talvepäevadele meelt lahutama ja vaimu kosutama, siis Tartu tudengite kevadpäevad vältavad terve nädala ja pakuvad 140 üritust.


Esmaspäeval pärast kevadpäevade pidulikku avamist Tartu Raekoja platsil jätkusid avaüritused Kassitoomel öölaulupeoga, kus osalesid nii üliõpilased kui linnaelanikud, kokku tuhandeid inimesi. Ühiselt lauldi läbi nii rahvalikud hitid kui laulupidude repertuaar.



Tudengite kevadpäevad ongi peamiselt silma paistnud sellega, et tudengite kõrval kaasatakse ettevõtmisesse kogu linn ja üritused varieeruvad meelelahutuslikest harivateni. Täna alustatakse päeva linnulaulu kuulamisega ja turnitakse toomkirikus, kujundatakse omanäolisi T-särke, osaletakse muusikamälumängul, korraldatakse pubiralli ja ööorienteerumine.



Hulk mitmesuguseid üritusi


Homme toimuvad kuni kaheaastaste laste võimlemistunnid loosungi all “Tulevased tudengid suveks tugevaks”, õpetatakse konfliktide lahendamist paarisuhtes, peetakse hokimatð ja tudengirodeo, mängitakse lauamänge ja vaadatakse filme ning lastakse kõrva paitada kontsertidel.



Reedel korraldavad tudengid linnarahvale metsapäeva, mille raames saab Raekoja platsil jõudu katsuda puulõhkumises, saagimises ja mootorsae montaažis. Volbriöösse jagub nii stiilipidusid kui ööpungikontsert.



Laupäevaseks tõmbenumbriks kujuneb arvatavasti rammumehe valimine, Vabaduse puiesteel korraldatakse tudengilaat.



Traditsiooniline paadiralli


Võisteldakse kostümeeritud teatejooksus, kastironimises ja lumesõjas, romantikuid oodatakse õhtul tähevaatlusretkele. Kellel und pole, saab osaleda öötantsupeol.



Pühapäeva ja ilmselt kogu nädala publikumagnetid on lennumasinate võistlus “Karsumm”, kus iseehitatud õhusõidukeid testitakse Emajõe kohal, ja paadiralli, kus teiste seas osaleb Tartu ülikooli Pärnu kolledži võistkond.



“Karsummile” on registreerunud 11 ja paadirallile 16 gruppi, kelle ehitusoskust ja fantaasiat saab hinnata Emajõe kallastelt.



Suur osa kevadpäevade programmist on osalejatele ja pealtvaatajatele tasuta, mõne kontserdi ja töötoa eest tuleb raha loovutada. Täpse ürituste kava leiab aadressilt www.studentdays.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles