Tsiklimehed kogunevad Pärnusse hooaega avama

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu kogunes Pärnusse ligi 1000 tsiklimeest, tänavu oodatakse suuremat osavõttu.
Mullu kogunes Pärnusse ligi 1000 tsiklimeest, tänavu oodatakse suuremat osavõttu. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Laupäeval, 1. mail kuulutatakse Pärnus Rüütli platsil rohkem kui 1000 tsiklimehe osavõtul avatuks tsiklihooaeg, kus linnale antakse pidulikult üle tiitel "Mootorratta pealinn 2010".


Mootorratturite kogunemine toimub laupäeval kell 14 kesklinnas Rüütli tänaval. Kell 15.30 kuulutab linnapea Toomas Kivimägi tsiklihooaja avatuks ja Eesti mootorrattaklubide ühenduse president Aare Kõuts annab linnapeale üle tiitli "Mootorratta pealinn 2010".

Mootorratturid lõpetavad päeva piduliku osa paraadiga marsruudil Rüütli tänav - Vee tänav - Pikk tänav - Riia maantee - Rannametsa tee - Merimetsa tänav - Mai tänav -Tammsaare puiestee - Supeluse tänav - Ranna puiestee.

"Et tsiklihooaja avamised ja lõpetamised on Pärnus toimunud ka eelnevatel aastatel, otsustasime seda tänavugi siin teha," märkis Aare Kõuts. "Pärnus on alati tsiklihuvilisi hästi vastu võetud ning on igati õigustatud, et linn ka mootorratta pealinna tiitli saab."

Eelmisel aastal oli hooaja avamisel ligikaudu 1000 mootorratast, kuid Kõuts julges ennustada, et tänavu on üritusel osalejaid rohkem.

"Kui päris pussnuge taevast ei tule, tuleb rattureid rohkem," märkis korraldaja. "Juba lätlasi tuleb kõvasti ja eestlasigi on rohkem kui mullu."

Kõutsi teatel soovitakse üritusega teadvustada ka autojuhtidele, et kevad on käes ja mootorratturid on taas tänavatel.

"Kevadel on see väga tavaline probleem, et meid ei panda tähele," seletas Kõuts. "Paraadiga tahame end näidata. Samal ajal palume autojuhtidelt rohkem mõistmist, sest 1000 ratturist koosnev kolonn võib kujuneda päris pikaks. Eelmisel aastal sõideti kolonnile suisa sisse."

Tsiklimehed lõpetavad oma kokkutuleku laupäeval klubis Sunset, mis avatakse esialgu vaid üheks õhtuks. Kell 20 algaval üritusel mängib ansambel Terminaator, õhtujuht on Ahti Puudersell ja DJ-puldis näeb Heiko Merikani.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles