Maa-teadlased räägivad huvilistele vulkaanidest

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotol vulkaanipurse Eyjafelljökullil.
Fotol vulkaanipurse Eyjafelljökullil. Foto: A.R. Hjartardottir

Kolmapäeval, 28. aprillil toimub Tallinnas TTÜ energeetikamajas minikonverents, kus teadlased räägivad õpilastele ja kõigile huvilistele looduses toimuvatest protsessidest, sealhulgas vulkaanidest.


Korraldajate teatel tekitas Islandil toimunud vulkaanipurse tagajärgi, mis mõjutavad suurt osa Euroopast ja kaugemaltki. On aga vaid aja küsimus, kui hakkab purskama veelgi suurem vulkaan.

"Teadlaste kinnitusel näitavad need protsessid, et ühiskond ei ole piisavalt haritud mõistmaks looduslike protsesside võimalikke tagajärgi ja kindlustama oma liikmete turvalisust. Elanikkonna harimine algab aga eeskätt koolist," edastas TTÜ pressiesindaja Krõõt Nõges.

Geoteadusliku mõtteviisi propageerimiseks korraldab TTÜ geoloogia instituut kooliõpilastele, õpetajatele ja kõigile huvilistele 28. aprillil minikonverentsi. Konverents algab kell 16 TTÜ energeetikamajas (7. korpus) ruumis 226. Registreerimiseks saata e-mail aadressil inst@gi.ee.

TTÜ geoloogia instituut on omal initsiatiivil korraldanud kursusi kooliõpilastele ja õpetajatele. Kursustel tutvustatakse geoteaduste alustalasid, looduslikke protsesse, elu arengut Maal. Samuti tutvustakse tänapäevaseid laboreid ja muudki. Hiljuti külastas instituuti tuhandes koolikülastaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles