Mõrvar küsis ülestunnistuse eest jäätist

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõrvar küsis ülestunnistuse eest jäätist
Mõrvar küsis ülestunnistuse eest jäätist Foto: Reuters / Scanpix

USA kohtupraktikas on laialt levinud, et süüalusel on võimalik kokkuleppeid sõlmida.

New Yorgis aset leidnud juhtum on aga erakordne, kirjutab AP.

33-aastane Tremayne Durham ei tahtnud endale kergemat karistust välja kaubelda, vaid tema sooviks oli saada naudinguhetk.

Durham sõlmis kohtunikuga kokkuleppe, et ta on nõus mõrva üles tunnistama, kui talle vanglasse saadetakse erinevaid suupisteid ja maiustusi.

Kohtunik oli sellega nõus ja nii sai eeluurimisvanglas olnud Durham endale terve eine, mis koosnes kanast, kartulipudrust coleslaw salatist, porgandikoogist ja jäätisest.

See oli alles esimene osa kokkuleppest.

Kohus määras sellel nädalal Durhamile eluaegse vangistuse ja teda ootas jällegi ees uus toidusaadetis. Seekord sai mees maiustada pitsa, lasanje ja erinevate vorstidega ning mis kõige tähtsam – jäätisega.

Jäätis mängis aga Durhami poolt toime pandud mõrvas tähtsat rolli.

Durham soovis hakata jäätist müüma ja tellis selle jaoks erilise jäätiseauto. Hiljem ta muutis meelt ja soovis auto tagastada, kuid Oregoni osariigis asuv firma ei maksnud talle auto raha tagasi.

Durham läks otsima talle jäätiseauto müünud firma juhti, kuid lasi kogemata maha selle firma töötaja, 39-aastase Adam Calbreathi.

Prokuröri, kohtuniku ja mehe advokaadi sõnul nõustuti söögikokkuleppega, kuna see hoidis kohtukulusid kokku ning muutis kogu protsessi lihtsamaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles