Elizabeth Fritzl: keelan oma elulooraamatute avaldamise

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elizabeth Fritzl enne keldrisse vangistamist
Elizabeth Fritzl enne keldrisse vangistamist Foto: AFP / Scanpix

Austrias 24 aastat oma kodumaja keldris isa seksuaalvangina elanud Elizabeth Fritzl kavatseb kohtu kaudu takistada tema elulugu kirjeldavate raamatute ilmumist.

Elizabeth Fritzli advokaat Christoph Herbst sõnas, et naine on valmis kohtusse minema, kui raamatutes sisaldub teda solvavaid ja tema eraelu kahjustada võivaid andmeid, edastab Austrian Press Agency.

Briti autori Nigel Cawthorne´i raamat «House of Horrors – The horrific true story of the father from hell» (Õuduste maja - tõsielufaktidel põhinev lugu põrgulikust isast) jõudis  möödunud nädalal Suurbritannias müügile.

Advokaat Herbsti sõnul tekitas see raamat Fritzli peres šoki, kui nad said teada, kuidas neid selles raamatus on kirjeldatud.

Teine teos, Allan Halli kirjutatud «Monster – A rapist father, captive Daughter, a dungeon» (Koletis - vägistajast isa, vangis tütar, vangikong) peaks ilmuma novembris. Hall intervjueeris selle tarbeks Elizabeth Fritzlit ja tema lapsi hooldanud arste ja meditsiiniõdesid.

Austerlane Josef Fritzl hoidis oma tütart Elizabethi 24 aastat oma maja all asuvas keldris vangis ning kasutas teda seksuaalselt ära, sigitades seitse last.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles