Matadoor kaotas üheksa liitrit verd

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hispaania üks tippmatadoore sai Mehhikos  Aguascalientes toimunud härjavõitlusel raskelt kannatada, kaotades üheksa liitrit verd.

500 kilogrammine härg tabas härjavõitlejat kubemesse, tekitades talle kümne sentimeetri sügavuse haava, kirjutab The Telegraph.

Matadoor Jose Tomas vajas pärast Navegante nime kandva härja käest raputada saamist vereülekannet.

Hispaania matadooril Tomasel on haruldane veregrupp A-negatiivne. Selle tõttu kutsusid härjavõitluse korraldajad selle veregrupiga inimesi oma verd annetama.

Härjavõitluse meditsiinipersonal tegi Tomasele  nii vereülekanne kui ka  kerge operatsiooni, et ta olukorda stabiliseerida. Hiljem haiglas tehti talle uus operatsioon, mis kestis kolm tundi.

«Verejooks saadi pidama ning ta sai uue vere. Ta on intensiivravis, vaatame ja ootame, kuidas ta organism reageerib,» selgitasid arstid.

Mehhiko televisioonis näidatud videolõigus oli näha, et Tomas tegi muleta ehk härgade jooksutamise mantliga liigutuse. Härg aga tabas siis meest sarvega, tõstis ta õhku, raputas siis pead ja püüdis matadoori oma vasaku sarve küljest lahti saada.

Siis heitis loom härjavõitleja maapinnale. Tomas tõusis püsti ja näitas, et temaga on kõik korras, kuid siis värvusid ta rõivad verest punaseks.

Väidetavalt ei viitnud sündmuskohal olnud parameedikud aega, vaid asusid kohe verejooksu peatama.

Tomast tuntakse kui härjavõitlejat, kes härjale väga lähedale läheb.

Hispaanias peetakse Tomast kummaliseks, sest oma karjääri kõrghetkel 2002. aastal võttis ta selgitamata aja maha ning tegi härjavõitlusega pausi.

2007. aastal tuli ta härjavõitlusareenile tagasi teatades, et «ta ei suuda ilma härjavõitluseta elada».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles