Murutari lohutaja Rastapats-Vernek: istun metsas ja toksin seent...

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PRN01:GILDIPÄEVAD : PÄRNU, EESTI,15JUL05-Gildipäevadel tänavale kauplema tulnud Vernek Sepp (esiplaanil) pakkus gildipäevadel häälekalt müüa suvepealinna logo ja Pärnu sümboolikaga plekkmärke, plätusid, sonisid ja uppumatuid võtmehoidjaid.

al/FOTO ANTS LIIGUS PÄRNU POSTIMEES
PRN01:GILDIPÄEVAD : PÄRNU, EESTI,15JUL05-Gildipäevadel tänavale kauplema tulnud Vernek Sepp (esiplaanil) pakkus gildipäevadel häälekalt müüa suvepealinna logo ja Pärnu sümboolikaga plekkmärke, plätusid, sonisid ja uppumatuid võtmehoidjaid. al/FOTO ANTS LIIGUS PÄRNU POSTIMEES Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Hiljuti lendas vastu taevast Kati Murutari (43) leekiv armastuslugu Olev «Robinson» Veskimäega (50). Kati arvates ehmatas ta mehe oma grandioossete tulevikuplaanidega lihtsalt ära. Nüüd ammutab kange naine jõudu ja energiat oma noortelt jüngritelt. Teiste seas ka Rastapats-Vernekilt (23), kes pidi Kati vilistamise peale kas või Pärnust stopiga kohale lendama, et naist lohutada.  

Elu24 kirjutas juba ülemöödunud nädalal, et kirjanaise leekiv armastuslugu kipub vastu kevadet jäässe minema.

Kroonikas seletas Murutar, et kui Olev kord tema õuele tuli ja sulaseks tahtis hakata, siis oli ta katki, haige ja hoidis südant peo peal. «Põhiliselt laastas teda puukentsefaliit - tasakaalu- ja kõnehäired, kuulmislangus ja tuhat muud asja,» kirjeldas Kati. Tema lappis mehe kokku ja siis sündis suur armastus.

Kroonika-oopuses tõestas Kati, et tema intensiivsus uue talu rajamisel ehmatas mehe kahjuks kiirelt ära, nii et too oma seitse asja võttis ja lihtsalt lahkus.

Murdepunktiks sai hetk, mil Kati mehele taldrikuga virutas - nii et veri väljas. Siiski leiab Murutar, et need paar armastuse-kuud võimaldasid tal kuus kilo kaalust maha võtta ja andsid tohutult jõudu ja energiat oma eluga edasi minna.

«Robinson» Olev jättis Katile sulaseks enda asemel ühe oma Puiatust vanglasse sattunud poisi, nüüdseks vabanenud kambrikaaslase. «Nüüd olen ma kamba noorte meestega,» rõõmustab Kati. «Sulane on mul 20, mu tugi, vanem poeg Richard 21, ja mu parim sõber Rastapats-Vernek 23.»

«Ma vilistan ja Vernek kas või stopib Pärnust siia, et mulle peale puhuda ja minu kõrval olla," uhkustab Kati Kroonika veergudel.

Elu24 uuris, kes on see Kati salapärane rastapatsidega ingel, kes Katit kas või seitsme maa ja mere tagant tuhatnelja lohutama lendab.

Rastapats-Vernek: Istun hetkel metsas ja panen pihku... Ah jaa, vaatan et siia on samal ajal kogunenud ka mingid ökobeibed, aga mina nendest igatahes aru ei saa. Ah, et mis suhe mul Murutari mutiga on... Talle panen ka pihku. Talv oli külm ja mul oli külm. Kogu aeg pidin pihku panema...

Rastapats Vernek aka Vernek Sepp on tegelikult Sindi poiss, kes varjub meelsasti klounimaski taha. Ta ilmutas end näiteks Meelis Sarve lavastatud «Pärnu reliikvia» suveetenduses mudaravila katusel ning ütles sõna «mõõk» korduvalt ülipika öö-tähega.

«Kui poleks mu õpetajat, vabakutselist näitlejat Meelis Sarve , oleksin kardetavasti pätt,» on Vernek öelnud ühes Pärnu Postimehele antud intervjuus. 

«Kui oleksin pätt, oleks mu isal põhjust minus lõplikult pettuda. Kui ma kooli pooleli jätsin, ei rääkinud isa minuga aastaid. Aga just tänu sellele, et Meelis Sarv avastas minus näitleja ja arlekiini, olen ehk kellekski saamas,» pihtis noormees.

Hüperaktiivsest indigopoisist võid pikemalt lugeda SIIT

Rastapats Vernek on lisaks klouniametile teatris olnud ka Hurghadas animation-team’i hüpiknukk ehk naljavend, kes teeb animation-team puhkajatele stretching’ut ja ranna-vollet, tantsu ja vesivõimlemist ning õhtuti lõbustanud hotellirahvast isegi restoranis. 

Kahjuks tuli Hurghadas Sindi poisile ülemaailmne majanduskriis kallale. See väljendus selles, et büroo hakkas animation-team’ist alates ridu koondama.

«Ma ei tea, miks alati, kui ma leian endale üliväga sobiva töö, juhtub selle töö või terve asutusega midagi. Aga ma tean, mis on minu kõige tõsisem probleem. Mu haridus on poolik. Iseäranis annab see tunda keelteoskuse koha pealt. Võiksin kuhu tahes rännata ja tänavaarlekiinina tööle hakata, kui ma oskaksin mingitki keelt peale eesti keele,» kurvastab Vernek.

Peale seda on Sindi noormees müünud Tallinna Rotermanni jõuluturul värsket suitsukala, olnud «Raadio Pärnu» reporter ning müünud Pärnu gildipäevadel Pärnu sümboolikaga plekkmärke, plätusid, sonisid ja uppumatuid võtmehoidjaid ning palju muudki.

Kuna hetkel on Vernek töötu, siis on tal vast just õige aeg Murutari eidele uue Valtu keskuse rajamisele Raplamaal appi tõtata. Seal tahab kartul ja porgand mahapanemist ning hobused ja muud pudulojused karjatamist.

Valtus on Murutaril ja tema noortel poistel plaanis ka vangist vabanevaid teisi noori probleemseid poisse oma rehabilitatsioonikeskuses ükshaaval järje peale aidata.

Seega jõudu ja jaksu Rastapats-Vernekile ja Katile nende ettevõtmistes ka Elu24 poolt! 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles