Vale number tõi diplomaadi New Jersey kooli

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suursaadik Lazarous Kapambwe West Orange'i keskkoolis esinemas.
Suursaadik Lazarous Kapambwe West Orange'i keskkoolis esinemas. Foto: nj.com

Sambia suursaadik ÜRO juures oli sunnitud sel nädalal esinema USA keskkoolis, pärast seda kui ta kogemata vale telefoninumbri valis ja kooli ajalootundi segas.


Selles, et suursaadik Lazarous Kapambwe kolmapäeval New Jersey osariigis asuva West Orange'i keskkooli õpilastele oma riigist ja tööst rääkis, ei pruugi olla midagi erilist, küll aga on omapärane põhjus, miks ta seda tegi.

New Jersey Star-Ledger kirjutas, et Kapambwe segas endale teadmata mullu sügisel kooli ajalootundi, kui ta üritas helistada ühele Sierra Leone diplomaadile. Paraku eksis ta ühe numbrikohaga ja keset tundi võttis tema kõne vastu õpilane Logan Svitzer.

Ajalooõpetaja Robbin Sweeney oli tunni segamise pärast niivõrd ärritatud, et helistas numbrile tagasi ja sattuski suursaadikuga rääkima. Sweeney arvas esialgu, et tegu on naljaga ning rääkis diplomaadiga kümme minutit, enne kui tema isikus veendus.

Et tekitatud tülinat tasa teha, saabus Kapambwe üleeile kooli ja tutvustas õpilastele oma kodumaad ning julgustas neid täiskasvanuna samuti diplomaadiks hakkama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles