Kuidas valmis Mimicry video? Jutustab režissöör Kaimar Kukk

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaimar Kukk
Kaimar Kukk Foto: Caviar Productions

Videofirma Caviar Productions valmistas Mimicry laulule «Heat» täiesti tasuta muusikavideo.


Caviar Productionsi režissööri Kaimar Kuke sõnul on firmal traditsioon, et korda aastas kostitatakse mõnd Eesti ansamblit tasuta video valmistamisega.

Miks ja kuidas tuli mõte teha tasuta video just Mimicryle?

Viibisin Eestist paar kuud eemal ja siis kipud rohkem ikka vaatama, mis kodus toimub. Sattusin Youtube'is superstaari saate videolainele ning mulle sümpatiseeris Kene Vernik. Nagu Mihkel Raud ütles: «Kõige isikupärasem, põnevam, fotogeenilisem ning ilusam naislaulja». Eestis on vähe artiste, kes esmakordsel vaatamisel nii mõjuvad ning meelde jäävad. Eestisse naastes tulles tuligi idee teha video Kenele ning kuna ta laulab Mimicrys, siis valisime loo «Heat». See oli ka bändi enda soov.

Kuidas sündis video idee?

Esmast ideed arutasime asja Pauli (Paul Lepasson, klahvpillid ja programmeerimine) ja Kenega ning saime šamaanidega seotud idee juba täitsa paika. Aga seda ideed ma veel välja ei ütle, kuna kavatsen seda tulevikus kasutada:). Paraku nõudis see päris suurt eelarvet ning ka võttepäevade arv oleks olnud rohkem kui kaks. Samm-sammult tuli ideed muuta, et saaks teha siiski just seda, mida tahaks ja oleks põnev teostada.

CJ Kasega tegime teise ajurünnaku. Sealt saime tekkis Libahundi idee (Kene tundus kõige õigem karakter seda välja mängima), mille ümber tekkis juba kõik muu: hunt, põletamine, maskides tegelased... Sisse jätsime ka bändi šamaanivõtmes. Suurim idee autor oli tänavune lahe talv, mis pani mõtlema, kuidas võtta maksimum lumest ja külmast ilmast.

Järgnes kiire ettevalmistuseprotsess, kuna kartsime, et lumi võib ju mingi hetk ära sulada. Videos kasutatavad maskid saime Eestist ja Soomest ning mustad rüüd õmmeldi spetsiaalselt video jaoks. Koreograafia tuleriida ümber mõtles välja Märt Agu. Kunstnik Jaagup Roomet ehitas tuleriida ning lisaks sellele ostsime ka sadu küünlaid ja umbes 50 tõrvikut, et video põhivalgus tuleks naturaalne.

Millal ja kus toimusid võtted? Kaua kestsid välivõtted? Aga järeltootmine? Kui palju inimesi ole võtete ja tootmisega seotud?

Võtted toimusid Valkla ranna metsas ning kestsid kaks pikka päeva. Hommikul algasid ettevalmistused ning ilma pimenedes alustasime võtteid. Esimesel päeval filmisime bändi osa ning Kene laulu ning tuleriidastseeni. Teiseks päevaks jätsime hundi, Kene põgenemise ning hobusega kaadrid. Mootorsaaniga sai filmitud liikuvad kaadrid ning kraanaga kaasa aidatud tuleriidastseenile.
Võttepäevadel oli 15-20 kraadi külma. Kasutasime kolme kaamerat: RED kaamerat ja kaht Canon 5D kaamerat, et anda pildile rikkust ning jõuaksime lühikese perioodi jooksul võimalikult palju suundi filmida.

Produktsiooniga oli seotud 25-30 inimest, lisaks ligi 30 Mimicry suurimat fänni statistidena. Järeltootmise au läheb Johannes Arrole, kes kolme nädalaga võttis materjalist maksimumi, paari efektiga aitas ka Smilemotion.

Ütlesid, et oled tulemusega rahul nii 50% ulatuses, 70% oleks juba väga hea tulemus.

Eks produktsioonis on ikka nii, et suurema eelarve võimaluse korral on ideevabadus suurem. Videosse oleks tahtnud lisada rohkem sürreaalsust. Kahepäevane võte on siiski juba piisavalt kallis, eriti kui seda filmida väga külmas metsas.

Kaimar rääkis veel, et normaaltingimustel läheks tellijale selline video maksma umbes 250-300 tuhat krooni. Antud juhul sai Mimicry selle tasuta ja tänu Caviar Productionsi abivalmitele koostööpartneritele õnnestus firmal oma kulusid kärpida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles