Tiina Kaalep hakkab Portugali tutvustama

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Portugali lipp
Portugali lipp Foto: NACHO DOCE/REUTERS


Sel pühapäeval kell 14 seikleb Raadio 2 saade „Reisipalavik“ Portugalis. Reisijuhiks on seal viimased kaks aastat elanud saadikuproua Tiina Kaalep. Muu huvitava seas tuleb juttu ka Portugalis levinud eriskummalisest teenusest – peolapsehoidjatest – ja Eestis nii levinud «jõmluse» puudumisest.



Portugali noored hakkavad varakult klubides käima ja seetõttu on seal tekkinud täiesti uus ja unikaalne teenus: «Vanemad palkavad oma tütardele nii-öelda peolapsehoidjad, kes siis lapsi klubidesse viivad ja peale pidu ära toovad. Nemad tagavad selle, et öösel kuskil kella 4-5 ajal võib-olla ka paar kokteili võtnud teismelised tüdrukud kenasti koju saaksid,» kirjeldab Tiina Kaalep seda omapärast nähtust.

Erinevalt Eestist ei ole tema Portugalis kuskil jõmlust näinud. «Inimesed ei lase end käest ära. Ma ei ole näinud Portugalis mitte ühtegi meest, kellel oleks sokid jalas ja sandaalid seal otsas. Ma ei ole näinud mitte ühtegi jõmmi. Inimesed hoolivad endast, neile on oluline, et nad iseendale meeldiksid. Üsna paljud meie inimesed, ja pahatihti on see maal nii, nad ei meeldi iseendale, nad ei hooli ja neil on ükskõik. Kurb on seda vaadata,» räägib Tiina Kaalep.

«Reisipalavikus» räägitakse veel muidugi Portugali ühest suurimast kirest – jalgpallist, kultuurist ja fado-muusikast, lahketest ja viisakatest portugaallastest, põnevatest paikadest ja kuumadest randadest, söögist ja religioonist ning paljust muust huvitavast.

Varasemaid rännakuid põnevatesse paikadesse saad kuulata Raadio 2 kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles