Soome mõrvaprotsessi asitõendiks Roosta puhkeküla särk

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Asitõendid kohtuistungil. See foto on illustratiivne
Asitõendid kohtuistungil. See foto on illustratiivne Foto: SCANPIX

Soome avalikkust neli aastat tagasi vapustanud mõrvajuhtum, kus koduperenaine tappis oma abikaasa, on jõudnud kohtusaali.


Edela-Soomes, Pori-lähedases Ulvila väikelinnas tappis Anneli Aueri nimeline naine 2006. aasta detsembris noahoopidega kodus oma sotsiaalpsühholoogist abikaasa Jukka S. Lahti, kirjutab Iltalehti.


Tänasel kohtuistungil Satakunna ringkonnakohtus küsitleti politseinikke, kes esimestena sündmuspaigale jõudsid. Politseinike sõnul panid nad imeks, kuivõrd rahulik oli naine nende kohale jõudes. Asitõendina oli kohtusaalis ka punast värvi ja vereplekkidega Roosta puhkeküla kirja kandev T-särk. Ekstra suure numbriga särk oli naisel mehe surmani viinud konflikti ajal seljas. Abikaasade konflikt sai alguse sõnavahetusest, siis haarati kööginuga ja olukord väljus kontrolli alt.


Innukas koduperenaine Auer, nelja lapse ema, kelle hobiks on küpsetusretseptide kogumine ja jagamine, on oma mehe tapmise üles tunnistanud. Ta ise sai konflikti ajal torke rinnapiirkonda, mida mainitud särk kohtusaalis tõendabki. Esmalt tunnistas ta politseile, et tema mehe tappis üks kodutu, kes majja tungis. Samuti väitis ta varem, et ei mäleta täpselt toimunut.


Mullu sügisel tunnistas ta teo aga üles. Uurijaid aitas konflikti ajal majast hädaabinumbrile tehtud kõne, mille analüüs tuvastas, et sel hetkel olid majas ainult oma pere liikmed, lükates ümber nii naise esialgse tunnistuse, et tapjaks oli mees väljastpoolt maja. Vaata lisa Iltalehti

koduleheküljelt

.


koduleheküljelt

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles