Paabel läheb tuurile

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paabel andis eelmisel suvel folgifestivalil menuka kontserdi.
Paabel andis eelmisel suvel folgifestivalil menuka kontserdi. Foto: LIIS SAAR/SAKALA

Kultuuriakadeemia tudengite ansambel Paabel tähistab aprilli lõpul neljas Eesti linnas kontsertidega kolmandat sünnipäeva ja esitleb uut plaati «Küüni täitmise lood ja laulud».


Külalisena tuleb tuurile laulma ja pilli mängima näitleja Märt Avandi. Tallinna, Tartu ja Viljandi kontserdile järgneb maailmamuusikapidu, kus mängib DJ Harl : Etno.



«Küüni täitmise lood ja laulud» on ansambli teine täispikk album. Sellel leiduvaid lugusid võisid huvilised kuulda eelmisel suvel samanimelises lavastuses, mida mängiti Saueaugu teatritalus (lavastus jõuab vaatajate ette ka eeloleval suvel).



Senises tegevuses on Paabel tuntust kogunud eelkõige eesti pärimusmuusika eduka sünteesimisega teistesse muusikastiilidesse ja vastupidi.



Eesti muusikamaastikule astusid nad 2007. aasta esimesel poolel, võites Moostes peetud Põlva rahvamuusikatöötluste festivali. Sealt alates on Paabel mänginud end arvestatavaks muusikaliseks jõuks eelkõige pärimusest inspiratsiooni ammutavate koosluste hulgas.



Ansambli eelmise helikandja «Epöpoa» valis rahvas hiljuti R2 ja pärimusmuusika keskuse korraldatud etnomuusika edetabeli kokkupanekul 2009. aasta parimaks etnoplaadiks.


Paabli senisesse diskograafiasse mahuvad üks singel («Loomine», 2008), album («Epöpoa», 2009) ning DVD («Pärimusfusioon», 2009).



Ansamblisse kuuluvad Sandra Sillamaa (eesti torupill, sopransaksofon, viled, parmupill), Arno Tamm (laul, akustiline kitarr), Erko Niit (elektrikitarrid), Tõnu Tubli (löökpillid), Tanel Kadalipp (kontrabass) ja Rainer Koik (helikunstnik).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles