Iraani usujuht: abieluväline seks tekitab maavärinaid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraani naised
Iraani naised Foto: SCANPIX

Iraani usujuhi arvates meelitavad islamireeglite vastaselt ja liiga paljastatud ihuga naised mehi seksile.

Abieluväline seks aga tekitavat maavärinaid, kirjutab The Telegraph.

Usujuht ajatolla Kazem Sedighi sõnul on üha rohkem noori iraanlannasid heitnud traditsioonilise riietuse kõrvale ning hakanud kandma läänemaise moega rõivaid ja meiki.

Sedighi arvates on islamireeglitest kõrvalehiilivad naised süüdi maakoorelihetes ja maavärinates.

Iraan asub seismoloogiliselt aktiivses piirkonnas ning maavärinad on seal tavaline nähtus.

«Paljud noored naised riietuvad ebasobivalt. See tekitab abieluväliseid ja abielueelseid suhteid, mis võivad viia seksini. Allah ei kiida abieluvälist seksi heaks ja selle tõttu tekivad maavärinad. Loodusõnnetused on tegelikult inimeste moraalitu käitumise tagajärg,» selgitas ajatolla möödunud nädalal Teheranis toimunud palvusel.

Iraani naised peavad end kinni katma samamoodi nagu teiste islamimaade naised. Alates teismeliseast tuleb neidudel kanda keha ja pead katvaid laiu rõivaid. Selle eirajad peavad trahvi maksma või isegi vanglakaristust kandma.

Kuid käsud ja keelud ei ole takistanud noortel iraanlannadel tänavale ilmumas ka kitsastes teksapükstes ning T-särgis, kuid siiski pearätikus.

Ekspertide sõnul võib maavärin tabada ka Iraani pealinna Teherani. Teheranis ja seda ümbritsevas provintsis elab kokku ligi 14 miljonit inimest.

Selle kuu alguses hoiatas ka Iraani president Mahmoud Ahmadinejad pealinnapiirkonda maavärinate eest.

«Me ei suuda maavärina täpset aega ette ennustada. Kuid meil tuleb tegelda Teherani ja provintsi 13, 8 miljonit elanikuga, kes võivad maavärina tõttu hukkuda või kannatada saada,» tõdes president.

Iraani kõige ohvriterohkem maavärin toimus 2003. aastal Bamis. Siis hukkus rohkem kui 31 000 inimest ning hävines iidne tsitadell.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles