Pisikestel kaloripattudel on suur kaal

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pisipatud loobivad kaalulangetusel kaikaid kodarasse.
Pisipatud loobivad kaalulangetusel kaikaid kodarasse. Foto: Panther Media/Scanpix

Mõnikord piisab paarist pisikest, esmapilgul süütust patust, mis soovitud kaalulangusele piduri peale panevad.


Nagu kirjutab Iform.se, võib argistel harjumustel kehakaalule märgatav mõju olla. Sageli võib olla tegu muutustega, mis otseselt kaalu langetamise või hoidmisega seotud ei olegi.

Võib-olla on see sinu uus töökoht, mis asub kodule lähemal ning nõnda jääb töölemineku teekond lühemaks, ehk aga hoopis harjumus sõbrannadega latte't limpsida.

Kui oled kehakaalu vähendamise tõsiselt plaani võtnud ning märkad, et kaal seisab, on mõistlik maha istuda ning oma igapäevased harjumused läbi mõelda. Pane kirja kõik olulised asjad, mis päeva jooksul toimuvad. Märgi üles igasugune füüsiline tegevus ja kõik, mida sööd. Nõnda võid kaalu toppamise põhjusele kergemini jälile jõuda.

Heida pilk ka nädal-kaks tahapoole. Ehk on viimasel perioodil olnud rohkelt seltskondlikke koosviibimisi, pikki tööpäevi ja vahelejäänud lõunasööke, või on hoopis trenn tegemata jäänud. Sageli on kaalulanguse peatumisel loogiline seletus.

Mõnikord piisab paari harjumuse muutmisest, teinekord tuleb aga kogu strateegiat muuta, kus oleks rohkem liikumist ja toiduportsjonid väiksemad - seda näiteks juhul, kui argipäeva teisi aspekte muul moel kompenseerida ei ole võimalik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles