Suvi saabub varem

, kinohuviline
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Titaanide kokkupõrge".
"Titaanide kokkupõrge". Foto: promo
"Titaanide kokkupõrge"

Osades Sam Worthington, Liam Neeson, Ralph Finnes, Gemma Arterton.
Lavastanud Louis Leterrier.
1 tund ja 46 minutit.
Hinnang: hea.
Vaata kinode kavasid siit.


Statistikud on kindlaks teinud, et kino külastamine on kõige aktiivsem suvekuudel, mil inimestel on rohkem vaba aega, sest lastel on koolivaheaeg ja täiskasvanutel puhkused. Tõenäoliselt on neid andmeid märganud filmistuudiod ja asunud seda aktiivselt ära kasutama, paisates sel perioodil ekraanidele järjest rohkem ja rohkem linateoseid.

Loomulikult kätkeb selline strateegia endas ohtusid, sest liiga tiheda konkurentsi tingimustes pole kindlaid võitjaid, on ainult kaotajad. Sellepärast üritavadki filmistuudiod riske hajutada ja oma tulubaasi suurendada, meelitades rahvast kinno järjest varem ja varem.

Hea näide sellisest strateegiast on äsja meie kinodesse jõudnud eriefektiderohke eepos "Titaanide kokkupõrge".

Filmi sisu on lihtne ja peaks igale vähegi Kreeka mütoloogiaga kursis olevale inimesele tuttav olema.

Inimesed on jumalatele sõja kuulutanud ja vihane allilmavalitseja Hades (Ralph Finnes) palub Zeusilt (Liam Neeson) luba neid karistada. Puhkeb konflikt, mille algfaasis hukkuvad tagasihoidliku kalamehe Perseuse (Sam Worthington) vanemad.

Noormees vannub kättemaksu ja siirdub Argose kuningriiki, mis asub jumalatevastase võitluse keskpunktis. Seal paljastub aga Perseuse tõeline pale ning selgub, et kaalul on märksa rohkem kui ühe mehe nimi.

"Titaanide kokkupõrge" on uusversioon 1981. aastal linastunud samanimelisest linateosest ja põhimõtteliselt järgib see üsna täpselt viimaste aastate jooksul Hollywoodis välja kujunenud traditsiooni, mille moto on lihtne: kõik, mis väärib tegemist, väärib ümber tegemist. Ainult suurema raha ja parema tehnikaga.

Õnneks pole linateos latti enda jaoks kuigi kõrgele seadnud ja ületab selle ilma eriliste probleemideta.

"Titaanide kokkupõrge" on täpselt selline, millisena see end reklaamib ja sobib filmimaailmas pisut varem alanud suvehooaega suurepäraselt avama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles