Pärnu turundab hansapäevadel jääfestivali

Karin Klaus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piret Hallik-Sass loodab jää- ja veefestivaliga tuua põnevust Pärnu suvesse ja elevust talvekuudesse.
Piret Hallik-Sass loodab jää- ja veefestivaliga tuua põnevust Pärnu suvesse ja elevust talvekuudesse. Foto: Urmas Luik

Rahvusvahelised hansapäevad teevad reklaami järgmisel aastal toimuvale Pärnu vee- ja jääfestivalile, millest peaks kujunema üks linna turismimagneteid.


Pärnu linna ja paljude koostööpartnerite ühistöö tulemusena peaks Pärnus 2011. aastal sündima suurejooneline festival, mis loodetavasti toob rahvast suvepealinna viletsa suusailmaga kuudelgi.



Talvise vaikelu vahelduseks


Festival hakkab koosnema suvisest vee- ja talvisest jääfestivalist, kus põnevat tegevust jätkub igas vanuses inimestele.



Linnavalitsuses koordineerib projekti majandusarengu peaspetsialist Anneli Lepp. “Idee kontseptsioon on valminud koostöös Pärnu linnavalitsuse, Turundustoe ja Pärnu jahtklubiga,” teatas Lepp. “Tegemist on koostööprojektiga, kuhu kaasatakse Pärnu linna ettevõtjad (sealhulgas loomemajanduse ettevõtjad) ning teised huvigrupid.”



Projekt esitati Ettevõtluse Arendamise Sihtasutusele, saamaks toetust rahvusvaheliste ürituste ja konverentside toetamise programmist. Pärnu linn andis nõusoleku omafinantseeringuks 2010. aasta linnaeelarvest kuni 300 000 krooni ulatuses. Kõnealune projekt seekord EASi ürituste toetusmeetmest toetusraha ei saanud, kuna meetmes ületasid taotlused mitmekordselt rahalisi võimalusi. Uus taotlus planeeritakse kirjutada EASi sügisesse taotlusvooru.



“Loodame festivaliga ergutada Pärnu turismi, trotsida talvist madalhooaega,” selgitas üks mõtte autoritest Piret Hallik-Sass Turundustoest. “Turism moodustab ju 20-30 protsenti Pärnumaa majandusest. Maandamaks jätkusuutlikkuse riske, tahame üritusse kaasata palju koostööpartnereid: spaasid, spordiasutusi, nagu Jõulumäe ja jahtklubi. Alustame turundusega just hansapäevade ajal, sest siis on Pärnus kohal turismitöötajad, omavalitsuste liikmed ja teised, kes infot edasi kannavad. Kindlasti tahame võrgustikku haarata Pärnu sõpruslinnad.”



Veebruar tuleb põnev


Saabuval suvel veefestivali veel ei tule, tegeldakse vaid turundusmaterjalide jagamisega, kuid korraldajatel on juba hulk ideid järgmise aasta 18.-27. veebruaril toimuvaks jääfestivaliks. “Kindlasti on talvine üritus sissejuhatus järgmise aasta suviseks veefestivaliks, mis võikski kujuneda 2011. aasta suve tippsündmuseks,” lootis Lepp.



2011. aasta jääfestivalile on plaanitud mitmesugused vastlapäeva, tudengipäevade ja Eesti Vabariigi aastapäeva üritused, jääskulptuuride festival, pritsjäävõistlus, tindipüügivõistlus ning uisuetendus tule ja lumega.



Pärnu spaades saab samal ajal nautida eriprogramme ujumisõpetuse, sukeldujate, show-truppidega. Restoranid-kohvikud kutsuvad toidufestivalile ja kontsertidele. Kohalikud loomeettevõtted, talud, käsitöötegijad ja kunstnikud korraldavad käsitöölaagreid ja töötube. Koostööpartneriteks on ostukeskusedki.



Järgmisel reedel pannakse seni tekkinud mõtted üles loodavale kodulehele www.turundustugi.ee/veefestival, kuhu kõik huvilised ning võimalikud koostööpartnerid on oodatud ettepanekuid esitama ja ideede vahel hääletama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles