Platseeboefekt aitab kaalus alla võtta?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hüpnoosis sisendatu aitas inglannal kehakaalu vähendada.
Hüpnoosis sisendatu aitas inglannal kehakaalu vähendada. Foto: Panther Media/Scanpix

Hüpnoosi viidud inglanna Kaye Linleyle kinnitati, et ta tegi läbi maovähendusoperatsiooni. Pärast seda on naine kaotanud 38 kilo oma algsest kehakaalust.



Linley juhtis alles hiljuti ühte Põhja-Inglismaal Keighleys asuvat kooli. Kui daam pensionile läks, kaalus ta umbes 140 kilo ning tal oli raskusi käimisega, kirjutab Ärzte Zeitung. Seetõttu lükkus ka tema unistus pensionärina maailmale ring peale teha kaugesse tulevikku.

Daily Telegraphi andmetel kaalus 59-aastane naine algul ka mao vähendamise lõikust, kuid siis kuulis ta võimalusest samasugune «operatsioon» hüpnoosi all läbi teha.

Proua võttis ühendust Marbellas asuva Eille kliinikuga ning leppis kokku hüpnoosiaja. Hüpnoosi käigus räägiti naisele täpselt, mismoodi «operatsioon» kulgeb ning lõpus kinnitati talle, et tema magu on edaspidi vaid golfipalli suurune.

Igal juhul oli naisel hüpnoosiseansist kasu, sest järgneva viie kuu jooksul on ta kaotanud juba ligi 40 kilo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles