PMS-dieet - mis see veel on?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PMS-i vaevuste korral tasub menüü üle vaadata.
PMS-i vaevuste korral tasub menüü üle vaadata. Foto: Panther Media/Scanpix

Peavalu, iiveldus, õhupalli-tunne ja paha tuju - need on vaid mõned vaevustest, mida igakuised «päevade» eelsed päevad paljudele naistele kaasa toovad. Mis veelgi hullem - vanusega on neil sümptomitel kombeks vaid süveneda. Võib-olla aitaks, kui jälgida spetsiaalset dieeti?



PMS-dieet aitab menstruatsioonieelse aja vaevusi leevendada, kirjutab Amelia.se. Seda võib pidada perioodiliselt nagu teisigi dieete ehk näiteks neli nädalat järjest.

Dieedi ajal tuleks süüa toitu, mis sisaldab palju kaltsiumi ja D-vitamiini, sest mõlemad leevendavad märgatavalt PMS-i vaevusi. Lisaks sellele tuleks regulaarselt treenida ning süüa vähemalt viis korda päevas. Nõnda püsib veresuhkru tase ühtlasena ning ka meeleolud kõiguvad vähem.

Mida võiksid süüa: puuvilju, köögivilju, marju, pähkleid, muna, lahjasid piimatooteid, täisteratooteid, kana, lõhet, tuunikala, teed ja kohvi.

Mida võiksid vältida: kiirtoitu, maiustusi, jäätist, kartulikrõpse, koogikesi, alkoholi ja liigset soola.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles