Sigourney Weaver: James Cameron ei saanud Oscarit, kuna tal pole rindu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
James Cameron ja Sigourney Weaver
James Cameron ja Sigourney Weaver Foto: SCANPIX

Hollywoodi näitlejanna Sigourney Weaveri arvates jäi «Avatari» režissöör James Cameron Oscarist ilma, kuna ta on mees.

60-aastane näitlejanna lisas, et Ameerika filmiakadeemia lähtus sellel aastal parima režissööri valikul faktist, et varem ei olnud mitte ükski naine režissööri Oscarit saanud, kirjutab Hollywood Reporter.

«James Cameronil ei ole rindu, arvan, et see oli põhjuseks. Parima režissööri Oscar oleks pidanud temale minema,» lausus Weaver.

Selle aasta Oscarite jagamisel võimutses film «The Hurt Locker», mille režissööriks on Cameroni endine abikaasa Kathryn Bigelow.

Bigelow`st sai esimene parima režissööri Oscari võitnud naine ning neljas naine, kes Oscarite jagamise 82 aasta pikkuse ajaloo jooksul oli parima režissööri nominent.

Bigelow film valmis vaid 16 miljoni dollariga, samas kui Cameroni oma läks maksma ligi 500 miljonit dollarit.

«The Hurt Locker» sai kokku kuus Oscarit, «Avatar» vaid kolm. Mõlemad filmid kandideerisid Oscarile üheksas kategoorias

«Kui «Avatar» oleks tehtud 1960. aastatel, oleks ta kindel võitja olnud. Siis jagati Oscareid võimsatele filmidele, nagu näiteks «Ben-Hur». Tänapäeval on moes jagada Oscareid sõltumatute stuudiote tehtu ja väikse eelarvega fimidele,» selgitas Weaver.

Siiani on «Avatar» kogu maailmas teeninud 2,7 miljardit dollarit, samas kui «The Hurt Locker» on sisse toonud vaid 18,1 miljonit dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles