Eestlased liiguvad liiga vähe

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Tänavuse "Käi jala!" kevadkampaania eesmärk on tõsta inimeste liikumisteadlikkust ja füüsilist aktiivsust oma igapäevategevustes.


"Käi jala!" eestvedaja Kätrin Karu teatel unustavad paljud inimesed liikumise regulaarse treeningu kõrval.

"Liikumisaktiivsus peaks väljenduma peale regulaarse treeningu igapäevases mõõdukas liikumises päeva jooksul, kuid just seda kiputakse tänapäeva mugava elustiili juures unustama," märkis Karu. "Just tempokas käimine on üks parimaid liikumisviise ülekaalulisuse vastu võitlemisel. Liikumisaktiivsus on olnud aastaid Eestis madalseisus, rahvaspordiüritused pole olukorda parandanud, vajame uusi lähenemisi ja osaliste reaalset koostööd."

15. mail algab "Käi jala!" kevadkampaania, mille eesmärk on muuta Eesti ühiskonna hoiakuid.

"Kampaaniaga tuletame inimestele meelde, et tervis ja tervislik heaolu ei ole püsiv nähtus, selle säilitamiseks saame väga palju ise ära teha," seletas Karu. "Meediakanalites levitatav info peaks panema kõiki endalt küsima, kui vastutustundlik ma enda tervise suhtes olen, ja teadlikumalt liikuma suunama."

Juba käib registreerimine "Käi jala!" tervisekõnni kevadvõistlusele ja kõik kevadel registreerujad võistlevad sügisvõistlusel tasuta. Treeningpäeviku kasutamisõigus säilib kuni 2011. aasta kevadeni.

Eesti 2009. aasta tervisekäitumise uuringust selgus, et viimase kümne aastaga on ülekaaluliste ja rasvunud naiste hulk Eestis kasvanud 38 protsendilt 45ni ja meeste hulk 43 protsendilt 56ni.

"Eriti muret tekitav on, et juba 5. klasside õpilastest on ülekaalulisi 14%," rääkis haigekassa tervishoiu peaspetsialist Sirje Vaask. "Laste ülekaalulisuse ohjamiseks ja tervislike eluviiside kujundamiseks kaasake lapsed liikumisharrastusse, minge koos perega välja liikuma."

Vaaski kinnitusel raviti mullu vereringeelundite haigusi 104 000 inimesel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles