Hiiumaal kõlab taas džäss

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raivo Tafenau, Sergio Bastos ning Ain Agan mullusel Sõru Jazzil.
Raivo Tafenau, Sergio Bastos ning Ain Agan mullusel Sõru Jazzil. Foto: Sven Tupits

Enne jaani, 19. ja 20. juunil Hiiumaal Sõru sadamas toimuval Sõru Jazzil astub üles poolsada

jazz-

muusikut meilt ja mujalt. 26. juunil kõlab Sõru Jazzi rändkontsert Ida-Virumaal Peipsi veeres Rannapungerjal.

„Üritus tuleb seekord veelgi võimsam kui varem," tõdes Teatri Puhveti Jazzisalongi ettevõtmistest välja kasvanud muusikapeo eestvedaja Guido Kangur. „Kolme aastaga on Sõru Jazz hoo sisse saanud ja meil astub üles juba ligi 50 esinejat, kelle hulgas on nii tuntud vanameistreid kui jõudsalt pealekasvava põlvkonna andekaid tegijaid. Sõrust saab nende paari päeva jooksul paljude muusikasõprade randumiskoht, kus on suurepärane võimalus mõneks ajaks kiire töörutiin täielikult peast visata."

Kanguri sõnul on huvi Sõru Jazzi vastu aina kasvanud ja tänavu loodetakse Soela väina äärde Pärna külla juba tuhatkonda pealtvaatajat.

„Eesmärgiks on säilitada ürituse kodune ja sõbralik õhkkond, samal ajal murda traditsioonilisest kestast välja ja tutvustada lähemalt Eesti jazz-muusikat ja -muusikuid võimalikult erinevale publikule," märkis Kangur. „Kindlasti on sellest kujunemas üks Hiiumaa olulisemaid turismimagneteid, kuhu tulevad nii kohalikud jazz'ifännid kui need, kes tulevad Sõru Jazzile juba mitmendat aastat just kontserdipaiga suurepärase miljöö pärast."
2010. aasta Sõru Jazzi konfereerivad Mait Malmsten ja Uku Uusberg.

19. juuni kell 16 algaval kontserdil esinevad WindPower: Meelis Vind, Virgo Sillamaa, Raun Juurikas, Ahto Abner, Mihkel Mälgand; Robert Jürjendal ja Aleksei Saks; Maian Kärmas, Siim Aimla, Joel Remmel; Oleg Pissarenko, Raun Juurikas, Mihkel Mälgand, Ahto Abner; Tom-Tomm Quintet: Toomas Rull, Marek Talts, Mihkel Mälgand, Raul Sööt, Raun Juurikas; Denise Fontoura, James Werts, Kristjan Mazurtchak, Uku Suviste, Jei Virunurm, Reigo Ahven.

20. juuni kella kolmesel kontserdil on püünel Evelin Pang ja Hele Kõre, Jaak Jürissoni trio; Tanel Ruben, Jaak Sooäär, Raul Vaigla; Agan Quartet: Teemu Viinikainen, Mika Kallio, Mihkel Mälgand, Ain Agan; Kogutud Rikkus: Tanel Ruben, Kadri Voorand, Kristjan Randalu, Raivo Tafenau ja Taavo Remmel; Brian Melvin's east-west rhythm band: Brian Melvin, Mart Soo, Arno Kalbus, Peeter Salmela; Ivo Linna, Raivo Tafenau ja Ain Agan.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles