Pidu: Sugarhill Gang saabub Eestisse

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sugar Hill Gang
Sugar Hill Gang Foto: AFP / Scanpix
10. septembril toimub klubis Privé koostöös JFK agentuuriga iganädalase üritustesarja R'n'B café eripidu, kus astub üles maailma esimese räp-laulu esitanud bänd, Sugarhill Gang.

1979. aastal hüppas Sugarhill Gang üle kujuteldava seina, mis lahutas hip-hop muusikat põhivoolust, tulles välja maailmakuulsa räp-hitiga "Rapper's Delight". Lugu avas ukse 20. sajandi kõige populaarsemale ja võimsamale muusikastiilile.

Tegemist oli esimese räp-lauluga, mida mängiti raadiotes ja telesaadetes, tutvustades uut ja põnevat muusikastiili laiemale üldsusele.

„Rapper's Delight" on muusikaajaloo üks suurimaid hitte, mida müüdi 1979. aastal 60 000 eksemplari päevas ja tänaseks on seda müüdud üle 8 miljoni.

See aitas rajada teed paljudele noortele ja edasipüüdlikele räpparitele ning tutvustada hip-hop kultuuri laiemale publikule.

Sugarhill Gang'i liikmed kehastavad hip-hop kultuuri, millel puudub igasugune sallivus kuritegevuse vastu. Nende mõju kõikidele räp-muusika aspektidele on hindamatu, sest nemad tõid räpi mainstream'i.

R'n'B café on JFK agentuuri ja klubi Privé koostöös korraldatav iga kolmapäevane üritustesari, mis toob publikuni parimad r'n'b ja hip-hopi hitte. Selle aasta jooksul üllatatakse publikut mitmete R'n'B café eriüritustega, mille raames astuvad lavalaudadele kultuslikud staarid hip-hopi sünnimaalt.

Juba 30. augustil toob JFK Tallinna Lauluväljakule hip-hopi kuninga Snoop Doggi ja R'n'B superstaari Akoni.

Piletid Sugarhilli peole, hinnaga 200 krooni, saabuvad eelmüüki kõikidesse Piletilevi müügipunktidesse üle Eesti juba sellel neljapäeval, 7. augustil kell 10.00.

Vaata Sugarhill Gang videosid: Rapper`s Delight ja Jump On It

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles