Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Ace Of Base “Platinum & Gold”

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Ace Of Base “Platinum & Gold”.
Ace Of Base “Platinum & Gold”. Foto: Plaadi esikaas

Paarkümmend aastat tagasi oli muusikas tore vaikaeg, kui kaheksakümnendate diskost oli kõigil kõrini ja 21. sajandi elektroonilise tantsumuusikani oli veel oma kümmekond aastat aega.


Sellesse tühimikku hakkasid ükshaaval ilmuma uued artistid, kellest kõik pakkusid omanäolist elektrooniliste sugemetega tugeva meloodiaga muusikat. Teab kust ilmusid üksteise järel välja Haddaway, Culture Beat, DJ Bobo, Dr. Alban, Club Unlimited jt, kes kõik on oma muusikaga üheksakümnendatesse jäänudki.

Sinna seltskonda läheb tolle kümnendi Rootsi suurim tõmbenumber Ace Of Base.

Ajal, kui turg ujutati kiiresti üle üha areneva tantsumuusikaga, üllatasid rootslased maailma veidi rahulikuma, kuid see-eest kaasakiskuva reggae' sugemetega popmuusikaga, millel head meloodiad ja tugevad vokaalid.

Ace Of Base'i 1993. aasta debüütalbum "Happy Nation/The Sign" oli tõeline hitt kogu maailmas, vallutades plaadimüügitabeleid üksteise järel.

Kaks aastat hiljem välja antud "The Bridge" erines esimesest peaasjalikult laulusõnade poolest, kuid müüs siiski kuidagi.

Bänd andis välja veel kaks albumit, "Flowers/Cruel Summer" (1998) ja "Da Capo" (2002) ning läks siis ametlikult laiali. Kümme aastat varem maailmas trooninud bändi viimast albumit müüdi isegi kodumaal Rootsis vaid 15 000 eksemplari.

Pärast seda on Ace Of Base parimate kogumikku üritatud müüa kuuel korral kaheksa aasta jooksul ja ilmselt on asjale turgu.

Käesolevalt duubelplaadilt leiab kuulaja Ace Of Base'i 16 hitti ja 14 töötlust neistsamadest lugudest.

Märksõnad

Tagasi üles