Botox muudab teiste tunnete suhtes tuimemaks

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Botox'i ehk botuliintoksiini süstid võivad tekitada sõltuvust.
Botox'i ehk botuliintoksiini süstid võivad tekitada sõltuvust. Foto: AFP / Scanpix

Tuleb välja, et kortsude silumine süstla abil muudab raskemaks nii oma tunnete väljendamise kui teiste inimeste tunnete mõistmise.


Kui siiani tähendas ütlus «ilu nõuab ohvreid» pigem seda, et ilu heaks tuli spordisaalis rassida või siis ilulõikuseks hulk raha välja anda, siis nüüd väidetakse uues uuringus, et populaarsed

botox

'i süstid võivad ka sõpradest ilma jätta, vahendab Politiken.dk.

Ameerika Wisconsini sotsiaalteadlased ja psühholoogid uurisid botuliinisüste saanud inimeste võimet väljendada ja lugeda emotsioone. Katsealused pidid nii enne kui pärast süsti tegemist tõlgendama erinevaid teateid. Huvitaval kombel ei suutnud testisikud piisvalt kiiresti mõista just halbu emotsioone, samal ajal, kui rõõmusõnumeid võeti vastu ikka tavapärasel viisil.

Teadlaste arvates on põhjus selles, et me kasutame oma lihaseid ka tunnete lugemiseks. Siiani arvati, et me teeme seda põhiliselt silmadega. Botox'i puhul on aga tegu närvimürgiga, mis lihaste tööd halvab ning seetõttu ei suuda inimene nii kiiresti teiste tundeid tabada. See omakorda võib aga saada takistuseks lähedaste suhete loomisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles