Paides õpetatakse leiba küpsetama

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leib..
Leib.. Foto: Caro / Scanpix.

Homme kell 18 algab Paide kultuurikeskuses leivaküpsetamise õpituba, kus kogenud leivategijad jagavad oma kogemusi ja näpunäiteid, kuidas kodustes tingimustes päris oma leiba küpsetada.


Paide linnavalitsuse haridus- ja kultuurinõuniku Edith Tänavotsa ütlust mööda oli sama koolitus märtsis ning oli siis paidelaste seas äärmiselt populaarne. «Homsele koolitusele on veel kümmekond vaba kohta ning loodame väga, et mõned julged leivameistrid, kes homsel koolitusel osalevad, toovad omatehtud leiva juba Paide jüripäevapidustuste leivakonkursile,» lausus ta.

Koolitusel tehakse läbi kõik leivateo tööjärgud alates juuretisest ja lõpetades küpsetamisega ning tutvustatakse retsepte. Saab maitsta ahjusooja leiba ja juua taimeteed. On võimalik kaasa saada juuretist, millest juba oma leiba teha.
Kes soovivad osaleda Paide jüripäevapidustuste leivakonkursil, peaksid tooma kaks omaküpsetatud leivapätsi 24. aprilli hommikuks raekott näitusele. (JT)

TEAVE

Leivaküpsetuskoolituse teave: www.leivategu.ee.

Paide jüripäevapidustuste teave: www.paidelaadad.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles