Rootsis jäi kriisiabitelefoni kirikuõpetaja keset kõnet magama

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsis jäi kriisabitelefoni kirikuõpetaja keset kõne magama
Rootsis jäi kriisabitelefoni kirikuõpetaja keset kõne magama Foto: SCANPIX

Rootsis jäi üks psühholoogilise kriisiabitelefoni abiandja, kes on kirikuõpetaja, keset enesetappu kaalunud mehe kõnet magama.

Enesetapumõttega mees helistas abiliinile möödunud reedel kell 2.00 öösel, öeldes, et ta tunneb end vaimselt ebastabiilsena, kirjutab The Local.

Tema kõne suunati edasi ühele kirikuõpetajale. Pärast viit minutit kõnelemist hakkas 44-aastasele mehele tunduma, et ta räägib iseendaga.

«Arvasin esialgu, et ta teeb märkmeid. Küsisin talt seda, kuid keegi ei vastanud. Siis kuulsin norskamist, » meenutas mees.

Abiliinile helistanud mehe sõnul ärkas pastor küll korraks üles, kuid jäi siis uuesti tukkuma.

Kirikuõpetaja unisus vihastas probleemide küüsis vaevelnud mehe välja. Kui mees telefonitoru ära pani, ei olnud ta enam depressioonis, vaid väga vihane ning ei mõelnudki enam enesetapule.

«See on täiesti lubamatu, et jumalasulane keset hädaabikõne magama jääb. Sellist asja ei peaks juhtuma, kui inimene abi palub. Ma tundsin end halvasti ja tahtsin end tappa. Kuid lõpuks suutsin niipalju, et helistasin abitelefonile. Kirikuõpetaja käitumine oli aga pettumus,» selgitas rootslane.

Rootsi kiriku psühholoogilise abi osakonna esindaja Monica Eckerdal Kjellströmi sõnul ei ole see esimene selline juhtum.

«Kuigi selliseid asju ei peaks juhtuma, on siiski ka varem ette tulnud, et öisel ajal inimeste probleeme kuulavad kirikuõpetajad on keset telefonikõne lihtsalt magama jäänud,» selgitas esindaja.

Eckerdal Kjellström lubas, et edaspidi ei lubata magama jäänud jumalasulastel enam hädaabikõnedele vastata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles