Poodlejaid oodatakse kotivahetusele

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Säästa elusid, kasuta riidekotti" kuulutati aasta parimaks sotsiaalkampaaniaks.
"Säästa elusid, kasuta riidekotti" kuulutati aasta parimaks sotsiaalkampaaniaks. Foto: Rakett

Järgmisel nädalal, 19.-25. aprillil toimub Tallinnas, Tartus ja Pärnus üle-eestiline kilekotivahetuskampaania "Minu roheline samm", mille käigus jagatakse laiali 6200 tasuta tekstiilkotti ja korjatakse soovijailt kokku vanad kilekotid.


Üritust korraldava osaühingu GreenStep turundusjuhi Anu Vunki teatel on kampaania üks peamisi eesmärke suunata tähelepanu kilekotiga seonduvatele probleemidele ja kutsuda üles inimesi kasutama loodussõbralikke kandekotte.

"Kuigi kaubanduskeskustes on juba kilekoti kõrvale tekkinud märgatavalt alternatiive, on loodussõbralike kottide kasutamine pigem algusjärgus," teadis Vunk. "Keskmine eestlane kasutab aastas 300 kilekotti. Kui korrutada 6200 kampaania käigus vahetatavat riidekotti 300ga ja liita kõik kampaania käigus kogutavad kilekotid, saame seitsme päevaga ringlusest pea 2 miljonit kilekotti vähemaks!"

Kampaaniaüritused toimuvad Tallinnas esmaspäeval, 19. aprillil kell 16 Ülemiste Rimis, teisipäeval, 20. aprillil kell 16 Haabersti Rimis, kolmapäeval, 21. aprillil Norde Centrumi Rimis ja neljapäeval ning reedel kell 16 Solarises.

Tartusse jõuab kampaania laupäeval, 24. aprillil kell 12 Lõunakeskuse Rimi hüpermarketisse ja Pärnus saab kotte vahetada pühapäeval kell 12 Kaubamajaka Rimis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles