Raamatukogu nakatab üle 200 lugemispisikuga

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lugemispisikuid näeb Lääne-Virumaa keskraamatukogu laste- ja noorteosakonnas.
Lugemispisikuid näeb Lääne-Virumaa keskraamatukogu laste- ja noorteosakonnas. Foto: Maiga Parksepp

Eelmisel nädalal lõpetati Lääne-Virumaa keskraamatukogus üheskoos lugemispisiku konkurss. Sellest nädalast saavad laste meisterdatud pisikutega tutvust teha kõik raamatukogu lasteosakonna külastajad.


Lugemisaasta raames korraldatud konkursile kogunes koguni 245 pisikut. Nende rohkus valmistas keskraamatukogu lasteosakonna juhatajale Reet Tombandile väga suure ja toreda üllatuse.



"Lugemisaasta tõttu tulid õpetajad selle mõttega kaasa ja ka käsitöötundides valmistati pisikuid," ütles ta.



Samuti oli Tombandi sõnul rõõm tõdeda, et paljud pisikud on valminud kodudes. Tore oli näha, et võeti kinni mõttest anda mõnele vanale asjale uus elu.



Pisikute seast leiab palju erinäolisi lugemisnakatajaid. Näiteks valmistas Oliver Leissoo Tapa gümnaasiumi Vc klassist Harry Potteri teemalisi pisikuid.



Karen Vetik Rakvere gümnaasiumi IIb klassist aga tegi magnetite abil karvase pisiku, mida saab raamatulehel liigutada.



Lehtse kooli IV klassi noormees Meelis Piik valmistas leiutajate pisiku, kasutades huulepulgakesta, mida keerutades liigub ka pisiku keel.



Lisaks oli veel palju vahvaid pisiku-prille, pisiku-prosse, kõrvarõngaid ja selliseid pisikuid, mida hea voodisse kaasa võtta, unejutu ajaks, ning spordipisik vilditud hantliga ja stressipall.



Tingimuseks oli, et lugemispisikut saaks endale külge riputada, et see ikka "nakkaks".



Konkursi lõpetamisel olid külas lastekirjanik Tiia Selli, kes rääkis oma raamatute saamisloost, ja kunstnik Piret Mildeberg, kellega koos valmistati ka hampelmanne.



Piret Mildeberg valis endale kaasa ühe putukat meenutava nakataja, Tiia Selli pokut meenutava pisiku.



Ka teised lugemispisikud leiavad endale uued omanikud lugemisaasta külaliste näol.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles