Päikesekillus koolitatakse tulevasi lapsevanemaid

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päikesekillu perekeskus kutsub tulevasi emasid lonegutele.
Päikesekillu perekeskus kutsub tulevasi emasid lonegutele. Foto: Elmo Riig / Sakala

Et sünnituskogemus kujuneks asjaosalistele võimalikult positiivseks, kutsub Päikesekillu perekeskus kõiki lapseootel emasid ja nende tugiisikuid noore pere kooli.


Perekeskuse juhatuse esimehe Kristel Kadaka sõnul saab tulevane lapsevanem noore pere koolist nõu, kuidas sünnitusega paremini toime tulla.



Loengutsüklisse kuulub viis loengut, mis jagunevad teemade kaupa sünnituseelsesse ja -järgsesse perioodi. Parima tulemuse annab sünnitajale ja tugiisikule tsükli kõikide loengute läbimine, kuid alati jääb võimalus osaleda ka ainult valitud loengutes.



Tulevaste lapsevanematega vestleb ja jagab näpunäiteid üks Viljandi armastatumaid ämmaemandaid Tiiu Kõiv ja sarja kuulub tutvumiskäik Viljandi haigla sünnitusosakonda.


Ämmaemandate sõnul on perekooli läbinud noortel emadel kulgenud sünnitus kergemini, sest naised teavad, kuidas lapse sünnile paremini kaasa aidata.



Esimene loeng teemal «Rasedus» leiab aset juba sel neljapäeval kell 17 Päikesekillu perekeskuses Posti tänav 24.



Noore pere koolis osalemiseks on vaja varem registreeruda. Täpsemalt saab loengute toimumise kohta lugeda

www.paikesekilluperekeskus.ee
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles