Ühing korraldab maakondliku rahvakunstipäeva

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käsitöömeistrid näitavad rahvakunstipäeval talve jooksul tehtut.
Käsitöömeistrid näitavad rahvakunstipäeval talve jooksul tehtut. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Rahvakunstiühing korraldab 17. aprillil Viljandi kultuurimajas XIV maakondliku rahvakunstipäeva, millel saavad kokku maakonna käsitöömeistrid ja -huvilised, et näidata talve jooksul tehtut ja vahetada kogemusi.


Ühingu juhatuse esimehe Leida Mägi teatel on peatähelepanu pööratud meistritele, kes valmistavad puidust tarbe- ja dekoratiivesemeid, meeneid ja punutisi. Puutöömeistrid jagavad selgitusi, kuidas nende tööd on valminud ning kuidas neid kodustes tingimustes töödelda ja hoida, ning õpitubades saab ise midagi valmis teha.



Külas on korvimeistrid Priit Retsep Abjast, huviselts Põimik Türilt ning tuntud puutöömeistrid Piret Ant Võhmast ja Mati Tuuksam Viljandist.



Päev avatakse kell 10. Siis saab kuulata Andres Allikvee nõuandeid mööbli hoidmise ja värskendamise kohta.



Omavalmistatud tekstiilesemetest paneb ulatusliku näituse välja mullune rahvakunstimeister, Viljandi käsitöökoja perenaine Riina Piir, kes jagab ka selgitusi.


Muusikalise tervituse toob Paistu naisansambel Helve Tähise juhendamisel.



Päeva lõpul kuulutatakse välja tänavune rahvakunstimeister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles