Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734
Saada vihje

Kuidas säilitada leiba?

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Elu24
Copy
Leib ja sai säilivad kõige paremini toatemperatuuril.
Leib ja sai säilivad kõige paremini toatemperatuuril. Foto: Panther Media/Scanpix

Leib säilib kõige paremini toatemperatuuril, pakituna õhukindlasse kilekotti.


Leiba ei tohiks hoida külmkapis, sest madal temperatuur muudab leiva kõvaks ning nõnda kaotab leib ka oma maitse, kirjutab Iform.se.

Leiba ahjus või rösteris soojendades tuleb osa heast maitsest jälle tagasi.

Saia- ja leivatooteid (baguette, pita jmt), mis on mõeldudki ahjus soojendamiseks, võib aga säilitada külmkapis, sest seal püsivad need kauem kui näiteks sahvris. Soojendamisel omandab selline leib või sai hea maitse.

Ise leiba küpsetades pea kinni toiduhügieenist.

Tagasi üles