Muusikakooli orkestrandid musitseerivad koos proffidega

Raavo Raadik
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu muusikakooli kodu - kontserdimaja.
Pärnu muusikakooli kodu - kontserdimaja. Foto: Ants Liigus

Muusikakooli puhkpilliorkester annab laupäeval kell 13 kontserdimaja kammersaalis kontserdi, millel löövad õppurorkestrantide kõrval kaasa Eesti mitme suure orkestri pillimehed.


Muusikakooli puhkpilliorkestri dirigent Margus Allmann rääkis, et tänavune kontsert sarnaneb mõneti kahe aasta taguse kevadkontserdiga, kus musitseeriti koos sõprade-külalistega.

"Võrreldes 2008. aasta kontserdiga, on puhkpilliõpilasi muusikakoolis vähemaks jäänud, viis inimest läks läinud sügisel Tallinna õppima," rääkis Allmann. "Nii ongi tänavusel kontserdil sõprade ehk külalisesinejate palett veelgi suurem, mis ei vähenda muidugi muusikakooli püüdlike ja tublide orkestrantide tähtsust."

Pärnu noorte kõrval esinevad laupäeval muusika- ja teatriakadeemias saksofoni õppiv Kristiin Lääts, trompetistid Priit Aimla, Andres Peetson ja Mart Kivi rahvusooperist Estonia ja Pärnu linnaorkestri klarnetistid Edmunds Altmanis ja Aivo Luhaoja.

Orkestris lööb kaasa veel rida muusikakooli sõpru.

Kontserdil esitamisele tulevat kava iseloomustas dirigent kui rasket, aga huvitavat, valdav osa orkestreeringuid on kas kirjutatud või tellitud spetsiaalselt selle kontserdi tarbeks.

"Lugusid on tellitud Norrast, Itaaliast, Belgiast, Ameerika Ühendriikidest," nentis Allmann. "Kaks lugu eraldi just selle kontserdi jaoks orkestreeris kohalikule rahvale hästi tuntud pillimees Olev Sööt. Ja muidugi ei saa jätta nimetamata lõunanaabrite heliloojat Alvils Altmanist, kes kirjutas samuti ainult selle kontserdi jaoks seade."

Ettekandele tuleb muusikat Leroy Andersonilt, Tom Jonesil, Stevie Wonderilt jt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles