Kuidas saada tervislikuks kohvijoojaks

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohvi tuleb nautida, mitte suurtes kogustes lürpida.
Kohvi tuleb nautida, mitte suurtes kogustes lürpida. Foto: Panther Media/Scanpix

Kohvi võib juua kahel erineval moel. Ebatervislik joob kohvi liiga suurtes kogustes, tervislik aga naudib nii maitset kui kohvi ergutavaid omadusi.


Kui tahad juua kohvi nii, et sellest oleks sulle kasu, siis piira koguseid ning selle asemel pane rõhku kvaliteedile, soovitab Iform.se. Nõnda saab igast tassist aromaatne elamus.

Mida tähele panna:

1. Osta kvaliteetset kohvi ning hoia seda õhukindlas purgis, seda juhul, kui sa tervet pakki 8-10 päeva jooksul pärast avamist ära ei tarbi. Kohvi tasub säilitada jahedas (külmikus).

2. Parima kohvi saab kohvimasina või presskannuga. Masinasse lisa alati külma vett. Jahvatatud ubadele vett peale valades ei tohiks see olla kuumem kui 95 kraadi. Keedukohv ei ole nii tervislik, sest siis ei filtreerita välja ebatervislikke koostisaineid (kahweol ja cafestol).

3. Joo alati värskelt jahvatatud ja valmistatud kohvi, kõige parem, kui teed seda 20 minuti jooksul pärast kohvi valmimist. Hiljem osa kohvi heast aroomist kaob. Kui teed kohvi kohvimasinaga, siis joo seda kohe või siis vala ringi termoskannu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles