Teeme ise ristsõna

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ristsõna.
Ristsõna. Foto: OVE MAIDLA/PM/SCANPIX BALTICS

Karjääriportaal Rajaleidja ühes ristsõnaajakirjaga Ristik kuulutab välja hariduslike ja tööalaste ristsõnade koostamise võistluse noortele „Tee ise ristsõna!"

Koostatavate ristsõnade küsimused, vastused ning tulemused peavad olema haridusliku ja/või tööalase sisuga. Ristsõna vorm on osaleja enda otsustada, ristsõna võib vormistada nii käsitsi kui arvutis ning tuleb esitada kaks varianti: koos ja ilma vastusteta. Täpsemad konkursi tingimused ning võistlustööde üleslaadimise võimaluse leiab aadressilt www.rajaleidja.ee/ristsona Konkurss toimub kahes vanusekategoorias: 11-14aastased ja 15-18aastased.



Parimad ristsõnade koostajad saavad auhinnaks Rajaleidja mälupulga-käepaela, ristsõnade koostamise koolituse Ristikult, ajakirjade Ripsik ja Ristik poolaasta tellimuse. Parimad tööd avaldatakse eelpool mainitud ajakirjades. Eriauhinna paneb välja SA Innove.



Konkursi eesmärk on kutsuda noori otsima ideid ristsõnade küsimuste ja lahenduste jaoks Rajaleidja portaalist ning loodetavasti mõtlevad nad sellel ajal oma tulevikuplaanidele.



SA Innove karjääriteenuste arenduskeskuse juhtivspetsialisti Kadri Eensalu sõnul pärineb konkursi idee noorte infomessilt "Teeviit", kus Karjäärikohviku boksis osutus ristsõnade lahendamine noorte seas väga populaarseks. „Sealt tekkiski idee lasta noortel ise ristsõnu koostada, mitte ainult neid lahendada. Loodetavasti saame noorte endi ristsõnu kasutada järgnevatel noorte infomessidel," usub Eensalu.

Elukestva Õppe Arendamise Sihtasustuse Innove pressiteate kohaselt kestab ristsõnade koostamise võistlus 2. maini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles